Domino's Pizza bliver genoplivet i Danmark

Næsten alle aktiver i konkursboet efter Domino's Pizza er solgt.

Domino's Pizza er verdens største pizzakæde med over 10.000 restauranter.  Foto: Nikki Fox/Daily News-Record via AP.

Den skandaleramte pizzakæde Domino’s Pizza bliver genoplivet i Danmark. Det bekræfter kurator Morten Hans Jakobsen fra Gorrissen Federspiel over for Finans.

Det er det australske selskab Domino’s Pizza Enterprises, der bl.a. har købt rettighederne til brandet Domino’s Pizza.

»Vi har solgt stort set alle konkursboets aktiver til Domino’s Pizza Enterprise. Det er et australsk børsnoteret selskab, der driver 2.400 restauranter i Australien og Europa på franchisebasis for Domino’s Pizza i USA,« oplyser Morten Hans Jakobsen til Finans.

»Domino’s Pizza Entreprise vil køre Domino’s Pizza-brandet videre i Danmark og har planer om at genåbne op mod 24 restauranter. Det endelige antal er der lidt usikkerhed omkring endnu, da det kommer an på udlejere,« forklarer Morten Hans Jakobsen.

Domino’s Pizza gik i marts i år konkurs. Det skete, efter at TV2-programmet ”Operation X” afslørede en række kritisable hygiejneforhold i flere af pizzakædens restauranter.

Efter at ”Operation X” havde dokumenteret de kritisable forhold, gennemførte Fødevarestyrelsens Rejsehold i september en kontrol på Domino’s Pizzas 30 restauranter. 22 af restauranterne fik sanktioner.

Domino’s Pizza Enterprise er såkaldt franchisetager fra det amerikanske Domino’s Pizza International. Domino’s Pizza Enterprise er børsnoteret i Australien, hvor købet også er blevet offentliggjort.

»Domino’s Pizza Enterprise vil bruge sin ekspertise til at puste nyt liv i forretningen i Danmark. Den vil blive ledt af chefer fra Domino’s Pizza Enterprise i Europa, som vil flytte til Danmark,« skriver selskabet i børsmeddelelsen.

I fondsbørsmeddelelsen oplyser Domino’s Pizza Enterprise, at man har købt aktiverne fra konkursboet for 2,5 mio. euro svarende til 18,7 mio. kr.

Læs også
Top job