Erhverv

Erhvervsstyrelsens direktør gik til regeringen, da hun fandt uventede bunker af fejl: »Vi har et problem«

Erhvervsstyrelsen er i gang med en markant transformation, som frem for alt skal gøre kontrollen med virksomhedernes indregistreringer stærkere. Undervejs har direktør Katrine Winding opdaget uventet mange fejl i indberetningerne.

Katrine Winding, direktør i Erhvervsstyrelsen, har sat kampen ind mod svindlere og en uventet stor mængde fejl i indberetningerne fra dansk erhervsliv. Foto: Sofia Busk.

De havde kun været i gang med at træne deres nye kontrolværktøj på egne data i fem måneder, før Erhvervsstyrelsens direktør, Katrine Winding, var klar over, at den var gal. Rod, fejl, sjusk og potentielle svindelforsøg dukkede op i hobetal blandt virksomhedernes indberetninger, og Katrine Winding blev så bekymret, at hun måtte reagere.

»Vi fandt ud af, at vi var nødt til at sige det til nogen. Vi var nødt til at fortælle regeringen: Vi har et problem, for der er rigtigt meget, som ikke er, som det skal være,« fortæller Katrine Winding i sit første interview, siden hun i november 2017 blev udnævnt som direktør i Erhvervsstyrelsen...

BRANCHENYT
Læs også