Erhverv

Når klimakampen kommer til at handle om skruer og bolte

Klimakampen har mange ansigter. Det fremgår af en sag, som har optaget Enhedslistens transportordfører, skatteminister Karsten Lauritzen (V) og et ukendt antal embedsmænd.

Artiklens øverste billede
Brugen af en ekstra nummerplade, hvis man f.eks. kører rundt med en cykelbom, handler ikke kun om trafiksikkerhed, viser en sag fra Folketinget. Arkivfoto: Bo Svane.

Folketingets 179 folkevalgte beskyldes ofte for at mangle føling med, hvad der rør sig i samfundet. Det gælder dog ikke Enhedslistens Henning Hyllested.

På baggrund af en »borgerhenvendelse« vil EL-transportordføreren gerne høre skatteminister Karsten Lauritzen (V) om, hvorfor der dog ikke følger skruer eller bolte med, når man får fremsendt en nummerplade til en cykelbom til montering bag på bilen – også kendt som den tredje nummerplade.

Uden skruer og bolte tvinges borgeren til en tur i bil til byggemarkedet, og det er jo alt andet lige skidt for miljøet og klima, fastslår Henning Hyllested.

Ifølge Karsten Lauritzen har hele miseren om de manglende skruer såmænd en naturlig forklaring, idet den tredje nummerplade ikke er underlagt samme krav om fastgørelse til bilen, som gælder for almindelige nummerplader.

»Det er derfor op til ejeren af køretøjet selv at sikre, at den tredje nummerplade er solidt monteret. Af den grund er det derfor også op til ejeren af køretøjet at anskaffe skruer eller bolte,« forklarer skatteministeren i et svar til Folketinget og Henning Hyllested.

Derfor finder Karsten Lauritzen det smart, at der ikke automatisk følger skruer eller bolte med en nummerplade til en cykelbom.

Her kunne kampen om de manglende skruer og bolte være endt.

Men skatteministeren åbner en dør på klem for, at det kan overvejes fremover at medsende skruer og bolte, så modtageren måske af den grund sparer en tur i det lokale byggemarked til gavn for klimaet og miljøet.

»Omvendt har jeg forståelse for problemstillingen, og jeg har derfor bedt Motorstyrelsen vurdere, om det er hensigtsmæssigt at ændre praksis, så der følger skurer eller bolte med ved fremsendelse af den tredje nummerplade,« fastslår Karsten Lauritzen.

Dermed er der sat foreløbig punktum i sagen om de manglende skruer, som kan belaste klimaet.

Det koster i dag 110 kr. at anskaffe sig den påkrævede nummerplade til en cykelbom.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.