Erhverv

Kapitalfond satser stort på landbruget med vestjysk opkøb

I 2017 købte kapitalfonden Solix Group landbrugskoncernen Skiold Group. Nu har Skiold så opslugt konkurrenten Jyden Bur.

Skiold-koncernen med hovedkontor og produktion i nordjyske Sæby blev i 2017 solgt til kapitalfonden Solix Group. Nu har landbrugskoncernen været på indkøbstur i det vestjyske. Foto: Joachim Ladefoged.

I slutningen af 2017 købte kapitalfonden Solix Group landbrugskoncernen Skiold. Med Solix-folkene ved roret har Skiold nu opslugt vestjyske Jyden Bur, der blev grundlagt i 1923.

»Jyden er en meget anerkendt virksomhed, som vi har samarbejdet med i mange år i såvel Danmark som på vores eksportmarkeder, og vi ser et perfekt match inden for speciel svinebranchen,« siger Lasse Viegand Hansen, adm. direktør i Skiold, i en pressemeddelelse om opkøbet.

Med opkøbet leverer Solix Group på den mission, som kapitalfonden afslørede i forbindelse med købet af Skiold Group.

Jyden er en meget anerkendt virksomhed, som vi har samarbejdet med i mange år i såvel Danmark som på vores eksportmarkeder.

Lasse Viegand Hansen, adm. direktør i Skiold

I regnskabet for 2017 sætter pengefolkene nemlig en tyk streg under, at målet med opkøbet, som gjorde den tidligere ejerfamilie anført af Henrik Hougaard hovedrige, er at puste til væksten, samtidig med at Skiold Group skal styrkes.

Det var meldingen i marts sidste år. Her et år senere slår Skiold-ejerne så til med opkøbet af Jyden Bur, der bliver en del af Skiold-gruppen.

Mens Henrik Hougaard trak sig i forbindelse med salget til Solix Group, fortsætter ledelsen i Jyden Bur efter salget til Skiold.

»Jyden Burs aktionærer (vil) fortsætte i den daglige ledelse og vil fortsat være en del af ejerkredsen i den nye samlede Skiold-gruppe,« fremgår det af den fælles pressemeddelelse.

Ifølge Jens Agergaard, topchef og medejer af Jyden Bur, er salget til Skiold pure logik »i en tid, hvor vores kunder efterspørger unikke koncepter baseret på at optimere landmandens investering og imødekomme fremtidens krav.«

Med handlen køber Skiold sig til ekstra muskler på markedet for produktion og salg af staldinventar til svine- og fjerkræsavlere både i Danmark og på eksportmarkederne, mens opkøbet giver Skiold adgang til kvægavlere. Et område hvor Jyden Bur står markant stærkere end Skiold.

Skiold Group har endnu ikke aflagt 2018-regnskab, men selskabets kom ud af 2017 med et overskud før skat på 54,8 mio. kr., mens Jyden Bur opnåede et 2018-overskud på 14,2 mio. kr. før skat.

Det fremgår ikke, hvor meget Skiold har betalt for Jyden Bur.

BRANCHENYT
Læs også