Erhverv

Netflix har mere på spil efter konkurrenter har meldt deres ankomst

Det er fortsat tilstrømningen af nye abonnenter, som vil være i fokus for Netflix, når streamingtjenesten aflægger sit regnskab for første kvartal - særligt efter at nye konkurrenter som Walt Disney med streamingtjenesten Disney+ har meldt sin ankomst.

On Monday Netflix reported that in the previous three months it added just five million global subscribers instead of the six million that forecasters expected. The news immediately prompted an afterhours selloff, causing the stock's share price to drop more than 13 percent. Photo: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Regnskabet ventes at blive offentliggjort efter lukketid i USA tirsdag, og aktien stiger med 2,4 pct. i dagens handel, efter at den i sidste uge faldt efter nyheder om Disney+.

Det skriver Bloomberg News.

Analytikerne venter ifølge Bloomberg News, at der vil være 8,94 mio. nye betalende abonnenter i første kvartal, hvor 7,33 mio af dem er udenfor USA. I andet kvartal venter analytikerne en tilstrømning på 6,09 mio. nye kunder.

Samtidig venter analytikerne adspurgt af Bloomberg News en omsætning på 4,51 mia. dollar i første kvartal. I samme periode sidste år lød omsætningen på 3,7 mia. dollar.

Netflix-aktien kom i modvind fredag, hvor den faldt med 4,5 pct., efter at det kom frem, at Disney+, som lanceres den 12 november, vil koste 7 dollar om måneden mod Netflix' pris på 11 dollar.

Analytikerne ser stadig Netflix som markedsleder på streamingmarkedet, og den øgede konkurrence kan blot skabe mere værdi på det marked fremadrettet.

- Overordnet set er der plads til flere streaming-services, så vi ser ikke Disneys indtog som nogen signifikant ulempe for Netflix. I hvert fald ikke på den korte bane, siger chefanalytiker hos Saxo Bank Peter Garnry til Wall street Journal.

Der er i øjeblikket hårdere konkurrence på indholdssiden forud for premieren på Disneys nye Avengers-film, ligesom Game of Thrones i øjeblikket kan ses på HBO, som er ejet af AT&T.

Ifølge Bloomberg Intelligence burde momentum vende tilbage indholdsmæssigt for Netflix, når tredje sæson af Stranger Things rammer i starten af juli.

BRANCHENYT
Læs også