Erhverv
0

DSV's schweiziske opkøb leverer lidt over forventning

Det schweiziske transportselskab Panalpina, som danske DSV er i færd med at overtage, leverede lidt over forventning med sine regnskabstal for første kvartal.

I januar, februar og marts omsatte Panalpina for 1,49 mia. schweizerfranc mod ventet 1,45 mia. schweizerfranc blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det blev omsat til et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 68,1 mio. schweizerfranc. Her havde analytikerne ventet 67,3 mio. schweizerfranc.

Driften før renter og skat (EBIT) var omvendt en smule under forventningerne, da den post landede på 28,1 mio. schweizerfranc mod ventet 29,0 mio. schweizerfranc.

Selskabet offentliggør ikke nogen finansielle forventninger i regnskabet, men det skyldes, at DSV er i færd med at købe selskabet.

Overtagelsen sker efter længere tids tovtrækkeri mellem det danske selskab og Panalpinas bestyrelse samt en flok større aktionærer i det schweiziske selskab.

Det første bud fra DSV blev afgivet i januar, men det lykkedes først for selskabet at hive stikket hjem, da buddet blev justeret til 30,5 mia. kr. inklusive gæld. Meddelelsen fra DSV kom den 1. april.

Sammenlægningen vil gøre den samlede virksomhed til en af verdens allerstørste transport- og logistikselskaber med mere end 60.000 medarbejdere.

BRANCHENYT
Læs også