Erhverv

Dansk helikopter-millionær har fået »et af de bedste opkald i et år«

Susanne Hessellund har landet en vigtig kontrakt med tyske Wintershall.

Susanne Hessellund stiftede Bel Air i 1994 og gjorde selskabet til en hurtigtvoksende succes. I nogle år fløj Bel Air op mod 40 mio. kr. hjem til dets ejer.

Foto: Sebastian Buur Gunvald

Det danske helikopterselskab Bel Air, der er ejet af iværksætteren og mangemillionæren Susanne Hessellund, har fået lidt tiltrængt medvind.

Selskabet har landet en vigtig aftale med olieselskabet Wintershall. Den betyder, at Bel Air fra 2020 og en årrække frem skal sørge for helikoptertransport til og fra Wintershalls olieplatforme i Nordsøen.

På sin Linkedin-profil skriver ejer og direktør Susanne Hessellund, at meddelelsen om den nye kontrakt var »et af de bedste opkald, som Bel Air har fået det seneste år.«

Susanne Hessellund stiftede Bel Air i 1994 og gjorde selskabet til en hurtigtvoksende succes. I nogle år fløj Bel Air op mod 40 mio. kr. hjem til dets ejer, men i 2017 kom selskabet i modvind.

En række tabte ordrer betød, at Bel Air for første gang kom ud med underskud. Susanne Hessellund måtte efterfølgende afskedige cirka hver tredje medarbejder. De resterende ansatte, omkring 50, gik enten ned i løn eller arbejdstid.

Susanne Hessellund skar over 20 pct. af sin lønseddel.

Da Bel Air i 2017 mistede en række store kunder, gik Susanne Hessellund for alvor i gang med at omlægge sin forretning, så den er mindre afhængig af store kunder.

I stedet har selskabet flyttet en del af aktiviteterne til Holland, hvorfra man har fløjet ad hoc til og fra Nordsøen for en række kunder, heriblandt Wintershall Noordzee.

Den nye helikopteraftale med det tyske olieselskab vækker også glæde hos Wintershall.

»Vi er sikre på, at Bel Air med sin sammensætning af helikopterflåden og høje serviceniveau vil sørge for sikker transport af vores offshore-medarbejdere,« udtaler selskabet i en pressemeddelelse.

Bel Air Aviation har hjemmebase i Esbjerg Lufthavn. Susanne Hessellund ejer selskabet gennem sit private holdingselskab SH Holding, Holsted ApS. Det selskab har en bogført formue på knap 200 mio. kr.

Susanne Hesselund er selv pilot på nogle af Bel Airs flyvninger.

BRANCHENYT
Læs også