Erhverv

Medie: Superstjernen Beyoncé indgår millionaftale med Netflix

Samarbejdet omfatter bl.a. den nyudkomne dokumentarfilm »Homecoming«

Det tidligere Destiny's Child-medlem har lavet en aftale om en tre-årigt projekt, som koster Netflix hele 60 mio. dollars, hvilket svarer til knap 400 mio. kr. Foto: Arkivfoto

Popstjernen Beyoncé har underskrevet en yderst lukrativ aftale med streaminggiganten Netflix.

Det tidligere Destiny's Child-medlem har lavet en aftale om en tre-årigt projekt, som koster Netflix hele 60 mio. dollars, hvilket svarer til knap 400 mio. kr.

Det skriver flere medier, herunder Bloomberg.

Første del af projektet er allerede offentliggjort. Der er tale om en dokumentarfilm ved navn »Homecoming,« der fører seeren bagom sangerens koncert ved den legendariske musikfestival Coachella i 2018. Den har kostet i omegnen af 20 mio. dollars, svarende til  godt 130 mio. kr.

Filmen havde premiere d. 17. april, og samtidig udgav stjernen, hvis fulde navn er Beyoncé Knowles-Carter, et livealbum med hele 40 sange.

Beyoncés repræsentant har ingen kommentarer til aftalen. Netflix har også valgt ikke at udtale sig om samarbejdet med verdensstjernen.

På trods af den fede kontrakt har det sidste år ikke nødvendigvis været fredfyldt for Beyoncé. Privat danner hun par med sangeren Jay-Z, og i fjor blev rapperens musiktjeneste, Tidal, efterforsket for at fuske med lyttertallene.

Formålet var at skabe flere afspilninger til numre på musiktjenesten for at skaffe flere penge til kunstnerne bag. Og netop Beyoncé var en af de kunstnere, hvor det mistænkes, at der er blevet skruet op for lyttertallene. Derved har hun angiveligt fået mere i betaling, end hun er berettiget til.

Eksempelvis skulle en bruger have spillet Beyonces album »Lemonade« 15 gange på et døgn. Det svarer til 11 timers lytning på en enkelt dag og har ifølge Tidal-brugeren aldrig været tilfældet.

»Homecoming« kan ses her.

BRANCHENYT
Læs også