Erhverv

Zlatans selskab fordobler omsætning

Den svenske fodboldstjerne har ikke kun succes på fodboldbanen.

Siden 2016 har Zlatans selskab haft overskud på mere end 200 mio. svenske kroner (ca. 143 mio. danske kr.) Arkivfoto: Chris Carlson/AP

Mens Zlatan Ibrahimovic' karriere som fodboldspiller har været yderst succesfuld, har hans økonomiske satsninger haft blandet succes.

Men den langhårede svensker kan dog glæde sig over, at år 2018 var langt bedre end 2017 for hans brand, Unknown. Det viser nye tal fra 2018, skriver E24.

I fjor omsatte selskabet for det, der svarer til godt 73 mio. danske kr. Der er også et overskud i Unknown på 80 mio. svenske kroner, svarende til knap 58 mio. danske kr.

I 2017 omsatte selskabet for 49,3 mio. svenske kroner, hvilket svarer til godt 35 mio. danske kr.

Derudover har selskabet også finansielle investeringer, som giver bonus. Det var heller ikke tilfældet sidste år, hvor der blev tabt penge.

Siden 2016 har Zlatans selskab haft overskud på mere end 200 mio. svenske kroner (ca. 143 mio. danske kr.)

Tidligere har Zlatan Ibrahimovic bl.a. forsøgt sig med A-Z satsningen, som producerede tøj. Men det blev ingenlunde en succes.

Han lancerede tøjmærket i juni 2016 sammen med den norske tøjgigant Varner Group. Selskabet solgte blandt andet underbukser med Zlatan som frontfigur.

Markedsføringen var i bedste Zlatan-stil med ham selv kun iført sine underbukser, men det var altså ikke nok til at gøre tøjet til en succes, og selskabet måtte lukke efter et tab på to år på omkring 145 mio. kr.

Zlatan Ibrahimovic har også investeret i esport.

BRANCHENYT
Læs også