Erhverv

Dansk baron har bogført overskud på 714 mio. kr.

Skibsrederen Johan Wedell-Wedellsborg nærmer sig et nul i sine pressede shipping-forretninger. Til gengæld har andre investeringer givet jackpot.

Artiklens øverste billede
Kronprinsesse Mary samt baron Johan Wedell-Wedellsborg ved navngivningen af 'Stenaweco Impulse' på Langelinie i København.

Den danske skibsreder og baron Johan Wedell-Wedellsborg er tilbage på sporet, efter at han i 2017 blev ramt af et millionunderskud i sin koncern Weco A/S.

Men det er ikke kerneforretningen, shipping-aktiviteter, der holder baronens formue ved lige.

Det er til gengæld investeringsdelen, der sidste år sikrede Johan Wedell-Wedellsborg et overskud på 714 mio. kr. Det viser et nyt regnskab.

»Resultatet for shipping-aktiviteterne var på linje med forventningerne, mens resultatet for koncernens øvrige investeringer var over forventningerne,« står der i ledelsesberetningen i regnskabet.

Særligt en investering i biotekselskabet Y-mabs Therapeutics har indtil videre været en guldrandet forretning for Johan Wedell-Wedellsborg.

Y-mabs Therapeutics blev sidste år børsnoteret i USA til en åbningskurs på 16 dollars pr. aktie. I dag handles aktien til 23,5 dollars.

Johan Wedell-Wedellsborg ejer 21 pct. af aktierne i biotekselskabet, der udvikler antistofbaserede immunterapier til behandling af kræft hos børn. Selskabet er ledet af Genmab-stifteren Claus Møller og stiftet af Thomas Gad.

I det seneste årti har Johan Wedell-Wedellsborg lagt strategien om for Weco-koncernen, som han har stået i spidsen for i 18 år. Det er blevet til adskillige store frasalg undervejs, og shippingaktiviteterne var sidste år »tæt på at gå break-even,« skriver Wedellsborg i sit regnskab.

Den 50-årige erhvervsmand overtog Weco-koncernen efter sin fars, Ebbe Wedell-Wedellsborgs, død i 2005. Og selvom Johan Wedell-Wedelssborg er investeret i både biotek, ejendomme, kunst og detail - bl.a. Joe & The Juice og bagerkæden Emmerys - udgør shipping fortsat hjørnestenen i hans imperium.

Det sker gennem selskaber som Dannebrog Rederi og Weco Bulk.

Baronen fra Strandvejen sidder i dag trygt i havn med en egenkapital på knap 1,8 mia. kr. Omsætningen i Weco-koncernen var sidste år på lige over 1 mia. kr.

I år forventer Weco-koncernen at fortsætte fremgangen i sine shipping-aktiviteter. Koncernens øvrige investeringer skal give et positivt afkast, lyder det.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.