Erhverv
0

Legendarisk legetøjskæde solgt

Verdens ældste legetøjsbutik kommer på indiske hænder. Den nye ejer er god for 350 mia. kr.

Hamleys' legetøjsforretning i London i verdens største. Nu kommer den på indiske hænder. Foto: Thomas Borberg/ Polfoto

Den verdensberømte legetøjskæde Hamleys, der er blandt verdens største og ældste af sin slags, skifter ejer.

Den kinesiske ejer har solgt Hamleys til Indiens rigeste mand, Mukesh Ambani, for knap 600 mio. kr. Det skriver flere britiske medier, herunder BBC og The Guardian.

Mukesh Ambani ejer i forvejen de indiske Hamleys-butikker, men overtager nu hele legetøjsimperiet. Det sker gennem hans selskab Reliance Brands Limited.

»Det er en drøm, der bliver til virkelighed,« siger Darshan Mehat, adm. direktør i Reliance Brands Limited, til BBC.

Hamleys blev grundlagt i 1760 af William Hamley og har 167 legetøjsbutikker i 18 lande.

Selskabet er bedst kendt for sin enorme legetøjsbutik på Regent Street i London. Butikken er på syv etager og er en af Londons største turistattraktioner med fem mio. besøgende hvert år.

Gennem årene har Hamleys været ejet af både islændinge, franskmænd og kinesere. Nu kommer kæden på indiske hænder, men det er ikke en indbringende forretning, som milliardæren Mukesh Ambani overtager.

De senere år har Hamleys lukket en række af sine butikker - også i Danmark. 2018 kostede kæden et underskud på knap 80 mio. kr.

Den danske del af Hamleys gik tidligere på året konkurs efter flere år med milliontab. Kæden havde én dansk butik tilbage, på Vesterbrogade i København.

Den nye ejer af Hamleys, Mukesh Ambani, er 62 år gammel og har en anslået formue på 350 mia. kr. Størstedelen af formuen har han tjent i olie- og gasindustrien.

BRANCHENYT
Læs også