Erhverv

Så er priskrigen skudt i gang igen på bredbånd: Den nye udfordrer Fastspeed går i luften

Siden TDC købte Hiper i efteråret 2018, har der været stigende priser på bredbånd. Det vil det nye selskab Fastspeed, med en flok erfarne telefolk bag, lave om på.

De tre stiftere af Fastspeed kan nu åbne for bestillinger. Fra venstre: Jens Raith, Peter Mægbæk og Morten Boe Andersen. Foto: PR

Der var ikke ro på det danske telemarked længe, før der nu igen er en ny ballademager i skolegården, klar til at underbyde de store selskaber og kapre kunder.

Bredbåndsselskabet Fastspeed slår i dag dørene op for kunder og afslører det, som skal hive kunder ind på et hårdt marked: En forbindelse på 1.000 megabit/s, der koster det halve i forhold til samme produkt hos Yousee.

»Priserne på markedet er steget voldsomt, efter at Fullrate og Hiper blev købt, og der skete en konsolidering. Priserne er blevet alt for høje, fordi selskaberne kan tage de priser, og det vil vi godt udfordre,« siger Jens Raith, direktør for Fastspeed.

Han er tidligere direktør for netop Yousees bredbåndsforretning og kender derfor TDC ud og ind. Og faktisk har de fleste af folkene bag den nye internetudbyder en tung baggrund i telesektoren.

Fastspeed
  • Fastspeed blev stiftet i slutningen af 2018 af Jens Raith (adm. direktør), Peter Mægbæk (bestyrelsesformand) og Morten Boe Andersen (investor).
  • Fastspeed lejer sig i første omgang ind på Yousees kabel-tv-netværk, der dækker omkring én mio. kunder i Danmark, men forventer at få aftaler med en række fiberselskaber også.
  • Eneste produkt er en forbindelse på 1000 megabit/s til 249 kr. om måneden. Dermed underbyder Fastspeed konkurrenterne.
  • Investorer er udover de tre stiftere også Rasmus Helmich (tidl. direktør for Nianet), Jørgen Bang-Jensen (tidl. direktør for Play, stort polsk teleselskab), Allan Jakobsen (tidligere direktør for Itadel/TDC Hosting), Freddie Fjelsted (tidl. Yousee) og Niels Breining (tidl. Yousee).
  • Udover private investorer har har fiberselskabet Jysk Energi investeret i Fastspeed. Samlet er der rejst et ’større tocifret millionbeløb’.

En af dem er Peter Mægbæk, der er bestyrelsesformand og investor i Fastspeed. Han stod tidligere bag Fullrate og senere Plenti, som begge blev opkøbt af TDC. Men at blive solgt til TDC eller en anden stor spiller er bestemt ikke planen med Fastspeed, siger han.

»Det er ingen hemmelighed, at mit sidste selskab (Plenti, red.) blev solgt tidligt, måske også for tidligt i forhold til, hvad jeg selv havde drømt om. Her tror jeg, vi kan lave et selskab, der tager en langsigtet position. Ejerkredsen er erfarne telefolk, og vi vil gerne bygge på langt sigt,« siger Peter Mægbæk.

At Fastspeed nu kan tilbyde lavere priser end konkurrenterne, selvom selskabet skal leje sig ind på infrastrukturen, skyldes et simpelt setup, siger Jens Raith.

»Vi har en meget lean organisation og et meget enkelt produktudbud. Vi har ikke en masse andre tjenester på toppen, men koncentrerer os om ét produkt,« siger han.

Produktet er en 1.000 megabit-forbindelse til 249 kr. om måneden, hvilket er mindre, end hvad Yousee tager for en 50 megabit-forbindelse. Fastspeed kan i første omgang kun levere hos dem, der er koblet til Yousees kabel-tv-net. Og det valg er også et bevis på, at man ikke bare vil høste en masse kunder og efter nogle år sælge selskabet til en af de store spillere, mener Jens Raith.

»Hvis det bare handlede om at få en stor kundebase, så ville vi også gå efter kunder på DSL (kobberkabler, red.). Vi er overbevist om, at der også om ti år er brug for en uafhængig udbyder,« siger han.

Kredsen af investorer har samlet lagt et ’større, tocifret’ millionbeløb, og målet er i første omgang at få 20.000 kunder i løbet af to år. Men skal Fastspeed blive en solid forretning, skal der mere til.

Nu tænkte jeg, at det kunne være sjovt at være den, der udfordrer markedet, i stedet for at være den, der forsvarer en stor base og indfører prisstigninger.

Jens Raith, Fastspeed

»Vi skal gerne op og have en 30.000-50.000 kunder. Så kan forretningen vokse mere organisk derfra,« siger Peter Mægbæk.

Planen er også at få aftaler med fiberselskaberne, så det ikke kun er kunder på kabel-tv-nettet hos Yousee, der kan skifte til Fastspeed.

Nu glæder Jens Raith sig til en ny rolle på telemarkedet - nemlig rollen som den lille udfordrer - efter sammenlagt 14 år hos TDC.

»Jeg var bredbåndsdirektør hos Yousee i mine sidste to år hos TDC. Nu tænkte jeg, at det kunne være sjovt at være den, der udfordrer markedet i stedet for at være den, der forsvarer en stor base og indfører prisstigninger. Den rejse vil jeg gerne prøve,« siger Jens Raith.

BRANCHENYT
Læs også