Erhverv

Mercedes sætter udløbsdato på benzin og diesel

Om 20 år vil Mercedes-Benz udelukkende producere biler, som er CO2-neutrale - både med hensyn til brændstof, produktion og materialer.

Den nye elektriske Mercedes EQC kan gå fra 0-100 på 5,1 sek og har en rækkevidde på 445-471 km ved blandet kørsel, hævder bilproducenten. Foto: Mercedes.

I 2039 vil der ikke længere blive produceret Mercedes-biler, der kører på diesel eller benzin. I stedet vil modellerne om 20 år være elektriske, og produktionen af bilerne skal være 100 pct. CO2-neutral.

Det har Mercedes lovet på et pressemøde i Oslo i forbindelse med præsentationen af modellen Mercedes EQC 400 4Matic, der er en ren elektrisk bil med en rækkevidde på mellem 445 og 471 km.

20 år kan måske lyde som langt ude i fremtiden. Men det er ifølge Mercedes »en transformation inden for kun tre produktcyklusser.« Det vil sige tre grundlæggende nye modeller.

»Med Mercedes EQC har vi præsenteret den første af en helt ny generation af elektriske Mercedes-modeller, og i 2030 forventer vi, at halvdelen af vores salg vil være elektriske biler og/eller hybrider,« siger Ola Källenius, der sidder i topledelsen hos Mercedes og er chef forskning og udvikling.

Mercedes forventer samtidig, at koncernens fabrikker fra 2022 vil overgå til CO2-neutral produktion.

På fabrikken i Sindelfingen vil den nyeste udvidelse - kaldet Factory 56 - blive drevet udelukkende fra vedvarende energikilder og vil dermed være C02-neutral fra dag et.

Herefter vil alle de europæiske fabrikker følge efter og være CO2-neutrale fra 2022.

Også genanvendelsen af materialer skal sættes i vejret. I dag har de materialer, der indgår i en Mercedes, et potentiale for 85 pct. genbrug.

BRANCHENYT
Læs også