Erhverv

Svensk modegigant åbner første butik i Danmark

Modekæden Lindex etablerer sig med stor forretning i shoppingcentret Field’s i København.

Lindex-butikken i Fields bliver på 700 kvm. og vil indeholde samtlige kollektioner fra Lindex, nemlig dametøj, børnetøj, lingeri og kosmetik. Foto: Lindex.

Den svenske modekæde Lindex åbner sin første butik i Danmark. Det sker i København i shoppingcentret Field’s.

Butikken bliver på 700 kvm. og vil indeholde samtlige kollektioner fra Lindex, nemlig dametøj, børnetøj, lingeri og kosmetik.

»Danmark er et spændende marked med mange modebevidste kvinder. Siden 2009 har vi tilbudt Lindex’ modetøj online i Danmark og har længe været interesseret i at åbne fysiske butikker,« siger Johan Isacson, ansvarlig for Lindex Franchise.

Satsningen i Danmark er en fortsættelse af Lindex’ internationale ekspansion. Åbningen af butikken i Field’s sker i samarbejde med den islandske franchisetager LDX 19, som i dag driver seks Lindexbutikker samt e-handel på Island. 

Thomas Thomsen, Center Manager i Field’s, ser fem til den kommende åbning.

»Den første Lindex på dansk jord vil være med til at understrege vores position inden for fashion med Danmarks bedste butiksmix,« siger Thomas Thomsen.

Med 8,7 millioner årlige besøgende og 79.300 kvadratmeter detailhandel under tag er Field's Danmarks største shoppingcenter.

Lindex blev etableret i Alingsås i Sverige i 1952. Kæden har 470 butikker i 17 forskellige lande samt webbutik i 30 lande. Kæden står særligt stærkt i Norden med 201 butikker i Sverige, 99 i Norge, 68 i Finland, 6 på Island.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også