Erhverv

Disney sætter sig på Hulu - øger presset på Netflix

Walt Disney Corp. har tirsdag sikret sig fuld kontrol med streamingtjenesten Hulu, da underholdningskæmpen har indgået en aftale med medie- og internetkoncernen Comcast om at overtage datterselskabet NBCuniversals ejerandel på 33 pct. i Hulu.

Foto: Aftalen med Comcast er en put/call-kontrakt og betyder, at Disney har ret til at overtage alle NBC-aktierne i Hulu i 2024 for en pris, der minimum vurderer Hulu til 27,5 mia. dollars.

Dermed sætter Disney sig fuldt ud på Hulu og kan integrere forretningen i sin "direct-to-consumer"-forretning. Skridtet betyder også, at Disney i endnu højere grad kan gå i kødet på Netflix. Det er kun en måned siden, at Disney præsenterede sin kommende streamingtjeneste Disney+ med fokus på børnefamilierne, som også ventes at konkurrere hårdt med Netflix.

Aftalen med Comcast er en put/call-kontrakt og betyder, at Disney har ret til at overtage alle NBC-aktierne i Hulu i 2024 for en pris, der minimum vurderer Hulu til 27,5 mia. dollar, ligesom Comcast har en ret til at forlange, at Disney køber på samme tidspunkt. Samlet vil Comcast mindst få 5,8 mia. dollar i starten af 2024, når koncernen må sælge sin ejerandel.

Med i handelen indgår også en aftale om, at Comcasts indhold vil være tilgængeligt på Hulu-platformen i mindst tre år endnu, og sammen med Disneys eget rettighedsbibliotek, inklusiv overtagelsen af 21st Century Fox tidligere i år, er der lagt op til, at Hulu vil være velforsynet med underholdning til de ventede 60 mio. abonnenter i 2024. I dag har Hulu 28 mio. kunder.

Hulu blev lanceret i 2008 af NBC og Fox, mens Disney og AT&T senere kom ind som medejere. Samarbejdet mellem de fire begyndte dog at knirke, efterhånden som Netflix overhalede Hulu. Netflix havde senest 152 mio. abonnementskunder globalt.

Med overtagelsen af 21st Century Fox tidligere i 2019 sikrede Disney sig majoriteten i Hulu, og da Hulu i april købte AT&T's ejerandel på 9,5 pct. var Comcast den eneste anden tilbageværende medejer. Hulus køb af AT&T's aktier vurderede koncernen til 15 mia. dollar.

BRANCHENYT
Læs også