Erhverv
BREAKING
0

Santa Fe-chef bytter løn mod aktieoptioner

Topchefen går 750.000 kr. ned i løn mod at få aktieoptioner.

Martin Thaysen er direktør i Santa Fe. Foto: Niels Hougaard

Topchefen for flytteserviceforretningen Santa Fe, Martin Thaysen, har accepteret, at gå omkring 750.000 kr. ned i løn (100.000 euro) mod i stedet at få aktieoptioner i selskabet.

Det meddeler Santa Fe i en børsmeddelelse forud for selskabets regnskab for første kvartal om den overordnede strategi for aflønning af de ledende medarbejdere.

"I tillæg til tildelingen af aktieoptioner har selskabets CEO Martin Thaysen, som modydelse for en frivillig 12-måneders lønreduktion på EUR 100.000, fået tildelt 110.000 betingede aktier. Den frivillige lønreduktion og tildelingen af betingede aktier understreger yderligere direktionens dedikation til selskabet, og ensretningen af direktionens interesser med aktionærernes," skriver Santa Fe i meddelelsen.

Flytteserviceforretningen, der er resterne af det tidligere ØK, har haft mange svære år med faldende omsætning og en elendig indtjening.

Sidste år blev underskuddet på over 500 mio. kr. og man er i gang med en omfattende restrukturering af Santa Fe. Den restrukturering vil også påvirke selskabets omsætning og indtjening negativt i hele 2019.

Bestyrelsen har besluttet at tildele direktionen og nogle udvalgte medarbejdere op til 510.000 aktieoptioner. Det er sket i overensstemmelse med beslutningen fra generalforsamlingen den 27. marts i år.

"Aktieoptionerne tildeles med en optjeningsperiode på tre år og en udnyttelseskurs pr. aktieoption på DKK 6,69 som er den gennemsnitlige slutkurs for de første 20 handelsdage efter offentliggørelsen af Selskabets årsrapport den 31. marts 2019. Optjening af optionerne er betinget af opfyldelsen af specifikke mål for EBITDA før særlige poster ved udgangen af 2021 og betinget af fortsat ansættelse og besiddelse af et specifikt antal Santa Fe-aktier," skriver Santa Fe Group.

Det er yderst sjældent, at man ser denne type af aflønning af en virksomheds topchef, hvor vedkommende går med til lønreduktion mod løftet om en gevinst baseret på en fremtdig indtjening.

Til gengæld afspejler det den alvorlige situation som Santa Fe er i.

Santa Fe har de sidste fem år haft et samlet underskud før skat på 72 mio. euro (ca. 540 mio. kr.), og siden Martin Thaysen tiltrådte i 2015, er virksomhedens aktiekurs faldet med omkring 90 procent. 

BRANCHENYT
Læs også