Erhverv

Kendt slagters økofirma konkurs efter tilbagekaldelser

1.100 kvadratmeters produktionslokaler står stille, efter Slagter Lund Øko er gået konkurs.

Slagtermester Jan Buhl Lund må nu se sin økologiske satsning gå konkurs. Foto: PR

Den kendte københavnske Slagter Lunds økologiske satsning, Slagter Lund Øko ApS, er taget under konkursbehandling.

Det sker, efter selskabet to gange i februar måtte tilbagekalde færdigretter på grund af manglende deklaration. Tilbagekaldelserne angives som én af årsagerne til konkursen.

»Det er dyrt at tilbagekalde et produkt. Det har været medvirkende til, at vores kasse nu er tom,« siger Morten Klit, adm. direktør i Slagter Lund Øko, hvis produkter blev solgt i slagterier, supermarkeder og gennem Nemlig.com.

I det første og eneste regnskab fra Slagter Lund Øko blev det til et underskud efter skat på 1,4 mio. kr.

Nu vil Morten Klit forsøge at købe aktiverne ud af konkursboet. Heriblandt produktionslokaler på 1.100 kvadratmeter i fynske Marslev.

»Vi håber at få overbevist kurator om, at vi skal have lov til at købe aktiverne. Vi har bankens opbakning til at give et bud, men vi har brug for en hurtig overdragelse, hvis vi skal nå at redde noget som helst,« siger Morten Klit.

Han har allerede oprettet et selskab ved navn Bodebjerg Øko ApS, hvor han håber, at aktiverne kan videreføres til. I det selskab er Jan Buhl Lund, fjerde generation i Slagter Lund-dynastiet, ikke med.

»Slagter Lunds navn skal ikke længere være en del af det økologiske firma, hvis det overlever i en eller anden form. Vi gik ind i det tidligere selskab med en formodning om, at vi kunne have en fordel ud af det. Men vi må erkende, at det var svært at sælge produkterne trods flere redningsaktioner,« siger Jan Buhl Lund.

Slagterarvingens kone er dog en del af ejerkredsen i det nystiftede selskab, der har til hensigt at købe konkursboet efter Slagter Lund Øko.

»Min svigerfamilie vil gerne være en del af det, hvis det kommer til at overleve,« siger han.

Slagter Lund Øko blev stiftet i 2017 i fællesskab af ejerfamilien bag Slager Lund og Gårdbutikken Bodebjerg. Familien Lund var hovedaktionær i selskabet.

BRANCHENYT
Læs også