Erhverv

TDC ramt af tilbagegang igen: »2019 er et afgørende år«

Den danske telemastodont er kommet igennem første kvartal med faldende omsætning.

Foto: Mads Claus Rasmussen

TDC fortsætter med at gå ned i tempo. Den danske telekæmpe kom således igennem første kvartal af 2019 med en omsætning på 4,3 mia. kr. svarende til en tilbagegang på 1,4 pct.

Det oplyser TDC i en pressemeddelelse, hvor selskabet peger på, at tilbagegangen - lige som i tidligere kvartaler - skal findes inden for fastnettelefoni og tv. TDC melder samtidig om en tilbagegang i driftsresultatet (EBITDA) på 3 pct.

Driftsresultatet er påvirket af investeringer i fibernettet samt omkostninger i forbindelse med opsplitningen af TDC.

»2019 er et afgørende år, hvor vi fokuserer på at transformere TDC til to ledende enheder, som skal forme Danmarks digitale fremtid. Vi investerer markant i at bygge fremtidens bedste digitale infrastruktur og i at levere de bedste digitale kundeoplevelser og den bedste underholdning. Det er en transformation, der vil tage tid og kræve investering, og det betyder, at vores finansielle resultater på kort sigt vil være påvirket af mange bevægelige dele,« udtaler Allison Kirkby, koncernchef og adm. direktør i TDC Group, i pressemeddelelsen.

TDC er i dag ejet af PFA, ATP og PKA og australske Macquarie, efter at dette konsortie i 2018 endte med at med at trække sig sejrrigt ud af kampen om magten i TDC. Inden opkøbet havde TDC ellers offentliggjort planerne om en fusion med den store medievirksomhed MTG Nordic.

Efterfølgende blev TDC pillet af børsen, og der er blevet lagt en ny strategi for selskabet. TDC vil splitte forretningen op i en kundeorrienteret forretningsenhed samt en enhed med fokus på infrastruktur. Den kundeorrienterede enhed har fået navnet Nuuday.

BRANCHENYT
Læs også