Erhverv

Santa Fe fortsætter tilbagegangen i 1. kvartal

Flytteserviceforretnigen forventer forsat faldende omsætning og indtjening for hele året.

Flytteserviceforretningen Santa Fe er i gang med at skære forretningen til i et forsøg på at tilpasse sig fremtidens marked. Her et tidligere foto fra Santa Fe i Beijing.

Santa Fe leverer endnu et kvartalsregnskab med tilbagegang i omsætning på flytteserviceforretningens vigtigste område Moving-markedet.

Eneste lysglimt i mørket for den hårdt pressede koncern er, at nettounderskuddet "kun" blev på 5,4 mio. euro mod 6,3 mio. euro i samme periode sidste år.

»Som forventet fortsætter faldet for virksomhedens flytteservices fra erhvervskunder, hvilket afspejles i lavere omsætning i 1. kvartal. Vi er glade for at levere et forbedret resultat i forhold til sidste år, som følge af omstruktureringen og gennemførte omkostningsbesparelser i 4. kvartal 2018,« lyder det fra koncernens topchef Martin Thaysen.

Santa Fe er i gang med endnu et omfattende omstruktureringsprogram, og det vil få væsentlig negativ indflydelse på hele årets omsætning og indtjening.

Santa Fe kan således stadig ikke fortælle om forventninger til hele året, på grund af at restruktureringsprogrammet endnu ikke har taget sin endelige form.

De finansielle mål for 2019 ventes offentliggjort i forbindelse med halvårsregnskabet.

»Trods forbedringer er vores økonomiske resultater stadig ikke tilfredsstillende, og vi fortsætter bestræbelserne på at tilpasse virksomheden til de vanskelige markedsforhold indenfor flytteservices. Vi har en gennemarbejdet plan, og vi arbejder sammen med vores dedikerede kolleger over hele verden for at levere et markant styrket Santa Fe,« siger Martin Thaysen.

Omsætningen i 1. kvartal blev på 43,5 mio. euro, hvilket er et fald på 6,5 mio. euro. Driftsmarginalen blev forbedret fra minus 5,7 pct. i første kvartal sidste år til et minus på 0,4 pct. i 2019.

I et forsøg på at få topchefens løn til at flugte med aktionærernes interesser, har Santa Fe indført et nyt incitaments program.

Det betyder, at Martin Thaysen har accepteret, at gå omkring 750.000 kr. ned i løn (100.000 euro) mod i stedet at få aktieoptioner i selskabet.

I en børsmeddelelse forud for offentliggørelsen af kvartalsregnskabet skrev bestyrelsen, at "I tillæg til tildelingen af aktieoptioner har selskabets CEO Martin Thaysen, som modydelse for en frivillig 12-måneders lønreduktion på EUR 100.000, fået tildelt 110.000 betingede aktier."

Det er yderst sjældent, at man ser denne type af aflønning af en virksomheds topchef, hvor vedkommende går med til lønreduktion mod løftet om en gevinst baseret på en fremtdig indtjening.

Til gengæld afspejler det den alvorlige situation som Santa Fe er i.

Santa Fe har de sidste fem år haft et samlet underskud før skat på 72 mio. euro (ca. 540 mio. kr.), og siden Martin Thaysen tiltrådte i 2015, er virksomhedens aktiekurs faldet med omkring 90 procent.

Santa Fe-aktien lå til en stigning på 0,3 pct. efter en halv times handel.

BRANCHENYT
Læs også