Erhverv
0

Stark bliver dobbelt så stor - overtager 5.000 ansatte

En historisk milepæl, siger Starks topchef om nyt milliardopkøb.

Stark-koncernen har foretaget et nyt opkøb. Foto: PR

Byggevarekæmpen Stark Group vokser nu til dobbelt størrelse. Koncernen har opkøbt den tyske byggemateriale-virksomhed Saint Gobain Building Distribution i en handel til en samlet værdi af 2,5 mia. kr.

Det skriver Stark i en pressemeddelelse.

Med købet fordobler Stark sin størrelse. Den årlige omsætning vokser fra 16,5 mia. kr. til 32 mia. kr., og antallet af medarbejdere stiger fra 5.000 til 10.000 i seks lande.

»Det er intet mindre end en historisk milepæl for Stark Group at træde ind på Europas største marked for byggematerialer. Vi ser en konsolidering i markedet og udnytter de muligheder, der opstår, når det kan skabe værdi for vores ejere og kunder,« siger adm. direktør i Stark Group Søren P. Olesen i pressemeddelelsen.

Efter opkøbet vil Stark Group drive mere end 400 byggecentre i Nordeuropa.

Saint Gobain Building Distribution er en af de største aktører på det tyske marked inden for salg og distribution af byggematerialer.

Koncernen, der hidtil har været ejet af franske Compagnie de Saint Gobain, har cirka 5.000 medarbejdere og 220 salgssteder fordelt på en række forskellige varemærker over hele Tyskland.

Ifølge Starks topchef, Søren P. Olesen, er der en række ligheder mellem Stark Group og Saint Gobain Building Distribution.

»Denne mulighed i Tyskland, som fordobler vores størrelse, skaber masser af synergier og giver adgang til en helt ny kundebase, kunne vi ikke lade gå fra os i en konkurrencepræget og volumendrevet industri,« siger Søren P. Olesen.

Stark-koncernen består ud over den danske Stark-kæde også af finske Stark, norske Neumann Bygg og svenske Beijer Byggmaterial.

Stark, som tidligere hed DT Group og også ejede Silvan-kæden, havde i mange år den engelske vvs- og byggevarekoncern Wolseley som ejer.

I november 2017 blev Stark meldt solgt til den amerikanske kapitalfond Lone Star for cirka 7,6 mia. kr. Salget gik endeligt igennem i marts 2018.

Aftalen om at købe Saint Gobain Building Distribution skal godkendes af relevante konkurrence-myndigheder, hvilket forventes gennemført senest i andet halvår af 2019.

BRANCHENYT
Læs også