Erhverv

Jussi Adler-Olsen med laveste overskud nogensinde: »Jeg skal ikke klage«

Jussi Adler-Olsens forfattervirksomhed har på 10 år haft et samlet overskud på mere end 140 mio. kr.

Jussi Adler-Olsen har solgt over 20 mio. bøger på verdensplan. Foto: Joachim Ladefoged

Danmarks favoritforfatter Jussi Adler-Olsen har gennem årene tjent store summer på sine populære bøger.

Men 2018 blev ikke et guldrandet år på linje med det, Adler-Olsen er vant til.

Overskuddet i hans forfattervirksomhed Adlerolsen.Dep ApS endte efter skat på 1,3 mio. kr. Det er det laveste overskud, siden selskabet blev stiftet i 2009.

Trods det laveste overskud nogensinde er Jussi Adler-Olsen dog tilfreds.

»Jeg har ikke udgivet bøger i to år, så jeg skal ikke klage over at tjene penge alligevel. 2018 var tilmed et dårligt på de finansielle markeder, hvilket også påvirker regnskabet negativt. Samtidig er der givet nogle penge til velgørenhed,« siger han til Finans.

Siden stiftelsen har selskabet haft en samlet indtjening på mere end 140 mio. kr. Bedst var det, da Jussi Adler-Olsen i 2013 havde knap 27 mio. kr. på bundlinjen.

Jussi-Adler Olsen har ikke udgivet en bog siden efteråret 2016. Dengang blev den syvende bog i Afdeling Q-serien, Selfies, sendt på gaden.

I "bogfrie" år tjener hans forfattervirksomhed penge på royalties fra 42 lande og har en smule indtægter fra filmrettigheder.

Hans næste bog, Offer 2117, den ottende i Afdeling Q-universet, udkommer den 14. juni i år. Forfatteren forventer, at det sender overskuddet op i hans selskab.

»Der er ingen tvivl om, at resultatet bliver højere i år, fordi der kommer langt flere indtægter,« siger Jussi Adler-Olsen.

Jussi Adler-Olsens forfattervirksomhed har tre datterselskaber. Ét til ejendomme, et andet til investering i softwareudvikling og et tredje til udvikling af apps.

Alle tre datterselskaber bidrager med små over- eller underskud til forfattervirksomhedens regnskab. Bedst klarede selskabet Adlerolsen.Games A/S sig med et overskud på 200.000 kr.

Jussi Adler-Olsen har solgt over 20 mio. bøger på verdensplan, hvoraf salget i Danmark nærmer sig 4 mio. bøger.

Ved flere lejligheder er Jussi Adler-Olsen blevet kåret til Danmarks bedst sælgende forfatter, ligesom han har vundet adskillige priser.

Senest blev han i april tildelt Publikumsprisen på årets krimimesse i Horsens.

Jussi Adler-Olsen er tilknyttet Politikens Forlag.

BRANCHENYT
Læs også