Erhverv

Amerikanere klar til at betale mere end en milliard for dansk biotekselskab

Det danske biotekselskab Nuevolution er på vej til at blive overtaget af amerikanske Amgen i en handel til en værdi af 1,1 mia. kr.

Nuevolution er efterhånden ved at slå igennem som overskudsgivende. Foto: PR Foto: Nuevolution

Det danske biotekselskab Nuevolution, der er noteret på børsen i Sverige, kan være på vej på amerikanske hænder.

Bestyrelsen i selskabet opfordrer aktionærerne til at acceptere et købstilbud fra den amerikanske biotekgigant Amgen på 32,5 svenske kroner per aktie.

Det oplyser Nuevolution i en børsmeddelelse.

»Vi har lavet en omfattende analyse for at sikre os, at vi handler i selskabets og aktionærernes bedste interesse,« siger Stig Løkke Pedersen, bestyrelsesformand i Nuevolution.

»I betragtning af den betydelige præmie, og forpligtelserne fra de tre største aktionærer til at acceptere tilbuddet, er det vores konklusion, at tilbuddet er retfærdigt, og vi er enstemmige i beslutningen om at anbefale tilbuddet på 32,5 svenske kroner per aktie,« tilføjer han.

Det samlede købstilbud fra Amgen lyder på 1,6 mia. svenske kroner, svarende til ca. 1,1 mia. danske kroner.

Nuevolution-aktien lukkede mandag i kurs 12,10 på børsen i Stockholm og dermed svarer købstilbuddet til en merpris på 169 pct. per Nuevolution-aktie i forhold til den aktuelle markedsværdi.

Hvis salget går igennem, kan aktionærerne i selskabet derfor se frem til en solid præmie for deres Nuevolution-aktier.

Nuevolution og Amgen er ikke fremmede over for hinanden. De to selskaber indgik i 2016 en strategisk samarbejdsaftale inden for kræft og neurovidenskab.

Nuevolution blev i december 2015 noteret på First North-børsen i Sverige, men har hovedsæde i København.

BRANCHENYT
Læs også