Erhverv

Birgit Aaby tjener millioner på rengøring - men tiden bruges et andet sted

Birgit Aaby, særligt kendt som investor i DR-programmet Løvens Hule, spinder stadig guld på den rengøringsforretning, hun startede for flere år siden.

Birgit Aaby bruger lige nu alt sin tid på de 22 iværksætter-virksomheder, som hun har investeret millioner af kroner i.  
Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Rengøringsbossen og erhvervskvinden Birgit Aaby holder stadig fast i sin kerneforretning, rengøring, og det gør hun formentlig klogt i, for hendes selskab tjener stort på at levere skinnende hjem.

Det seneste regnskab for rengøringsvirksomheden Combi Service, som Birgit Aaby har stiftet og nu ejer 80 pct. af, kunne efter 2018 præstere lidt over 2 mio. kr. på bundlinjen, og dermed ryger egenkapitalen for virksomheden op over 24 mio. kr.

Selskabet stiftede hun for snart 20 år siden, men siden 2006 har Birgit Aaby ikke selv været en del af driften.

Hun har dog tidligere fortalt, at hun sommetider møder op til et rengøringsjob kl. 4 om morgenen for at vise sine medarbejdere respekt. Selv tror hun på, at glade medarbejdere avler gode resultater på bundlinjen.

»Vi har ikke en særlig stor omsætning af medarbejdere i virksomheden - det er ellers atypisk i denne branche. Samtidig har vi vores kunder længe, i snit i 10-15 år, og det er derfor, vi tjener penge. Jeg har heller aldrig mødt en virksomhed som vores, der giver medarbejderne gaver, og hvor der er så lidt sygdom,« siger Birgit Aaby om sin virksomhed Combi Service.

Rengøringsforretningen er dog langt fra den eneste, Birgit Aaby bruger sin tid på. De senere år har hun igennem sin deltagelse i DR-programmet Løvens Hule investeret i 22 virksomheder, og derfor løber hun stærkt i øjeblikket.

«Jeg har netop haft et seminar for nogle af de iværksættere, jeg arbejder sammen med, og jeg bruger al min tid på de virksomheder, jeg har investeret i,« siger hun, og tilføjer, at hun lige nu arbejder tæt sammen med en af iværksætter-virksomhederne, Shaping new tomorrow, der netop har åbnet forretning i København.

Derfor skal man heller ikke forvente at se Birgit Aaby som investerings-løve igen foreløbigt.

»Det er nok for nu, men man skal aldrig sige aldrig. Jeg var faktisk sammen med Tommy Ahlers for nyligt, hvor vi talte om, at der var en særlig energi blandt os løver, der var med fra starten. Det er ikke sikkert, det vil fungere ligeså godt igen,« siger hun.

Combi Service har i dag omkring 230 ansatte.

BRANCHENYT
Læs også