Erhverv

Lundbeck får grønt lys til opkøbet af amerikansk biotekselskab

Abide Therapeutics har en lægemiddelkandidat til behandling af Tourettes syndrom i fase 2a som det projekt, der er længst fremme i udviklingen. Foto: Lundbeck

Lundbeck har fået grønt lys fra myndighederne til at gennemføre købet af det amerikanske biotekselskab Abide Therapeutics.

Det oplyser den danske medicinalvirksomhed i en meddelelse onsdag morgen.

Abide Therapeutics, som Lundbeck annoncerede købet af 6. maj i år, har en lægemiddelkandidat til behandling af Tourettes syndrom i fase 2a som det projekt, der er længst fremme i udviklingen.

ABX-1431, som projektet hedder, har ifølge Lundbeck og Abide Therapeutics potentiale til at imødekomme flere indikationer inden for psykiatri og neurologi.

- Vi er begejstrede over at have gennemført handlen, som giver os en enestående mulighed for at styrke vores forskningsportefølje både nu og langt ind i fremtiden, siger dr. Deborah Dunsire, administrerende direktør for Lundbeck, i meddelelsen.

Ved handlens færdiggørelse har Lundbeck betalt cirka 1,65 mia. kr., samtidig med at det danske selskab har forpligtet sig til at betale fremtidige udviklings- og salgsmilepæle på op til omkring 1 mia. kr. til Abide Therapeutics' nuværende ejerkreds.

BRANCHENYT
Læs også