Erhverv

Dansk design-ikon var på hollandske hænder i 25 år - nu er det danskejet igen

Viborg-virksomheden F&H of Scandinavia køber selskabet bag den velkendte Margrethe-skål, der har været hollandsk ejet i over 25 år.

Det danske selskab Rosti, der står bag det danske design-ikon Margrethe Skålen, kan igen kalde sig dansk helt ind til benet.

Efter mere end 25 års ejerskab af hollandske Mepal BV er selskabet nemlig blevet opkøbt af den danske isenkram- og boligdesignvirksomhed F&H of Scandinavia med hovedsæde i Viborg.

Fra 1. juli overtager Viborg-virksomheden brandet Rosti og ejer dermed alle rettigheder til salg og produktion af Margrethe-skålen i hele verden.

»Vi er virkelig glade for at få Rosti med i vores portefølje af egenejede brands. Margrethe Skålen er kendt af de fleste danskere, og den er synonym med den høje kvalitet, der kendetegner alle Rosti-produkter,« siger adm. direktør i F&H of Scandinavia, Knud Lomborg.

F&H of Scandinavia, der er Skandinaviens største grossist inden for isenkram med mere end 30 brands, ønsker dog ikke at oplyse, hvad det danske design-ikon kostede.

På verdensplan er der solgt mere end 25 millioner Margrethe-skåle. Desuden rådiver Rosti udover Margrethe-skålen også over et sortiment af af skåle, service, knive, fade og køkkenredskaber.

Rosti blev grundlagt i starten af 1940’erne af Rolf Fahrenholtz og Stig Jørgensen, og i 1971 blev firmaet solgt til A.P. Møller. Siden solgte Mærsk det videre til hollandske Mepal BV i 1993. Den berømte Margrethe-skål har dermed været på hollandske hænder i mere end 25 år.

Selve Margrethe Skålen blev designet i starten af 50’erne på tegnestuen Bernadotte & Bjørn i København. Den ene af designerne, Sigvard Bernadotte, der var bror til den danske dronning Ingrid, fik i 1954 lov at opkalde skålen efter hendes datter, som i dag er Dronning af Danmark.

Margrethe-skålen er siden blevet et prisbelønnet, dansk design-ikon, som blandt andet har været afbilledet på frimærker og også har plads i den permanente samling på Museum of Modern Art i New York.

BRANCHENYT
Læs også