Erhverv

Bagmandspolitiet: Nye oplysninger udløste ransagning mod Nordea

Bagmandspolitiets chef, Morten Jakobsen, bekræfter, at den særlige anklagemyndighed har gennemført en ransagning mod Nordea.

Nordea blev i sidste uge ransaget af bagmandspolitiet. Ifølge Nordea interesserede bagmandspolitiet sig for Nordea internationale filial på   Vesterbrogade ved Vesterport i København. Foto: Philip Davali

Det er helt nye oplysninger, der har fået bagmandspolitiet til at ransage Nordeas danske hovedkontor i sidste uge.

Det oplyser bagmandspolitiets chef, statsadvokat Morten Jakobsen, i en skriftlig udtalelse, efter at ransagningen kom frem i offentligheden mandag.

Morten Jakobsen bekræfter, at ransagningen fandt sted den 12. juni.

»Baggrunden for aktionen er, at der er kommet nye oplysninger frem om mulige overtrædelser af hvidvasklovgivningen, som nu er genstand for strafferetlig undersøgelse,« hedder det i udtalelsen, der ikke indeholder flere detaljer.

Det er ikke lykkedes at få yderligere kommentarer.

Efterforskningen af Nordea har stået på siden 2016, og Morten Jakobsen har flere gange givet udtryk for, at anklagemyndigheden var på nippet til at træffe en afgørelse i sagen.

Nordea har ligeledes bekræftet, at ransagningen har fundet sted. Ifølge banken interesserer bagmandspolitiet sig for tidigere kunder i Nordeas internationale afdeling på Vesterbrogade i København.

» Vi samarbejder fuldt ud med SØIK (bagmandspolitiet, red.) for at sikre, at de har adgang til alle relevante oplysninger. Derudover har vi på nuværende tidspunkt ikke yderligere at tilføje,« lød det tidligere mandag fra Frank Vang-Jensen, der er Nordeas danske landechef.


BRANCHENYT
Læs også