Erhverv

Verdens mindste og mest eksklusive rigmandsklub har fået nyt medlem

Før var de to, men nu er klubben blevet udvidet til tre efter endnu en person har rundet en milepæl med sin formue.

Bernard Arnault, storaktionær i LVMH Group - og en af verdens rigeste mænd blev i går medlem af en meget eksklusiv klub. AP Photo/Christophe Ena.

I Danmark er der et reklameslogan, der lyder: Der er rig. Og så er der Eurojackpot-rig.

Hvis man oversætter det til den mest eksklusive klub af rige mennesker i verden, så blegner selv en førstepræmie i Eurojackpot.

Indtil i går var der kun to mennesker i verden, der havde en formue på over 100 mia. dollars, viser Bloomberg Billionaires Index. Indekset opgør løbende formuerne hos verdens rigeste mennesker.

Det var Jeff Bezos fra Amazon og Bill Gates fra Microsoft.

Men nu har en europæer også meldt sig ind i klubben. Og han hedder Bernard Arnault.

Han er formand for luksuskoncernen LVMH, og selskabets aktier steg i går på børsen i Paris med 2,9 pct. Alene i år er Bernard Arnaults formue steget med 32 mia. dollars.

Det har bragt Arnaults samlede formue op på 100,4 mia. dollars og dermed givet ham adgangsbilletten til klubben for medlemmer med en formue over 100 mia. dollars - omkring 666 mia. kr.

LVMH ejer blandt andet Louis Vuitton, Hennessy Cognac, Dom Perignon Champagne og Tag Heuer.

Bernard Arnault og hans familie er blandt nogle af de meget rige forretningsfolk i Frankrig, der har lovet at støtte genopbygningen af Notre Dame. Arnault-familien har sagt, at den vil give 200 mio. euro til projektet.

Læs også
Top job