Erhverv

Kendte skattely vil afsløre hemmelige ejere

De tre britiske øer Jersey, Guernsey og Isle of Man vil gøre det muligt at se, hvem der ejer firmaer på øerne.

Både Jersey og Guernsey, der begge ligger i Den Engelske Kanal, har flere gange optrådt på listen over verdens værste skattely. AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Tre populære skattely gør nu klar til at afsløre identiteten på de hundredtusindvis af personer, som har firmaer registreret på øerne.

De tre britiske øer Jersey, Guernsey og Isle of Man har netop afgivet løfter om at give offentligheden indblik i selskabers ejerforhold fra og med udgangen af 2023. Det skriver avisen The Telegraph.

Helt konkret vil Jersey, Guernsey og Isle of Man via ny lovgivning skabe et offentligt, centralt register, hvor man kan se ejerskabet af de firmaer, som er registreret på øerne.

Både Jersey og Guernsey, der begge ligger i Den Engelske Kanal, har flere gange optrådt på listen over verdens værste skattely.

Sammen med Isle of Man har øgrupperne gennem længere tid været under pres for at gøre op med deres skattely-status.

Sidste år lovede Storbritannien, at man ville beordre sine oversøiske territorier, som bl.a. også omfatter Caymanøerne og De Britiske Jomfruøer, til at øge indsatsen for at gøre oplysninger om virksomheders ejerskab offentligt.

Det er det, der nu er ved at ske.

Hvert år bliver tusindvis af milliarder kroner placeret i skattely med eksempelvis det formål at slippe for at betale skat. Blandt andre kendte skattely finder man lande som Luxembourg, Panama, Schweiz, Barbados og Bermuda.

Læs også
Top job