Erhverv

Microsoft-retssag kan betyde milliardtab i statskassen

Microsoft blev af Skattestyrelsen anklaget for at have brugt forkerte interne afregningspriser, som angiveligt har holdt Microsoft Danmarks indtjening kunstigt lavt. Foto: Matthias Balk/picture-alliance/dpa/AP Images

Skattestyrelsens nederlag i den tiårige retssag mod Microsoft kan åbne op for, at andre virksomheder kan få genoptaget sager.

Det kan betyde tab i statskassen for milliarder, skriver Dagbladet Børsen.

Microsoft blev af Skattestyrelsen anklaget for at have brugt forkerte interne afregningspriser, som angiveligt har holdt Microsoft Danmarks indtjening kunstigt lavt.

I februar kom den tiårige sag for Højesteret, hvor Skattestyrelsens anklager blev afvist.

Nederlaget betyder, at Skattestyrelsen kan stå til flere tabte sager, og den danske statskasse står til et tab i milliardklassen, vurderer Henning Boye Hansen, der er chefkonsulent i konsulent- og revisionshuset BDO.

- Vi står i et vakuum efter Microsoft-dommen, hvor vi er nødt til at se, hvad resultatet bliver af de øvrige sager, der verserer i systemet. Microsoft-sagen vil helt sikkert få en afledt effekt. Vi tror, at Skat alt andet lige vil stå til nederlag i flere sager, siger han til Børsen.

Antallet af aktive transfer pricing-sager kendes ikke. Dansk Industri vurderer dog, at kun relativt få virksomheder vil benytte sig af muligheden for at genåbne sagerne, da der dels er relativt få sager, der minder om Microsofts, og dels er der en del virksomheder, der allerede har indgået aftaler.

Henning Boye Hansen vurderer, at det kan blive en kostelig affære, hvis der er tale om milliardbeløb, også selv om "der kun er 5 procentpoint forskel i skattesatserne". Dertil er der sagsomkostninger og renter involveret, forklarer han til Børsen.

Læs også
Top job