Erhverv

Fiat Chrysler og Renault håber på nye fusionsforhandlinger

Fiat Chrysler er dårligt forberedt til omstillingen til mere bæredygtige biler. Foto: AP/Gene J. Puskar

En afstemning hos Nissans aktionærer kan bane vej for nye fusionsforhandlinger mellem Fiat Chrysler og Renault til en værdi af 40 mia. dollar - knap 264 mia. kr.

Det skriver avisen The Wall Street Journal.

Beslutningen vil blive taget i forbindelse med to møder mellem bilfabrikanterne i Japan denne uge.

Fiat Chrysler trak tidligere på måneden sit tilbud på Renault tilbage, efter at den franske regering, der er storaktionær i Renault, bad om mere betænkningstid for at sikre, at Nissan også var indforstået med aftalen.

Tirsdag vil Nissans aktionærer ved den japanske bilfabrikants årlige generalmøde stemme om radikale ændringer i bestyrelsen. Skulle forslaget accepteres, vil det resultere i et flertal af selvstændige direktører, der potentielt kunne være mere villige til at genoptage forhandlingerne.

Det ventes ligeledes, at den franske præsident, Emmanuel Macron, vil diskutere den tyveårige alliance mellem Nissan og Renault med sin japanske kollega, Shinzo Abe, forud for G20-mødet i Osaka, fortæller en fransk repræsentant til The Wall Street Journal.

Ledende medarbejdere i alle tre selskaber er fortsat åbne for aftalen, selv om parterne frygter, at krav fra alle sider kan skyde genforhandlingen i sænk, fortæller kilder til The Wall Street Journal.

Var fusionsaftalen mellem de tre bilfabrikanter blevet en realitet, ville de have udgjort verdens tredjestørste af sin slags samt udgjort en årlig besparelse på 5 mia. euro ifølge Fiat Chryslers aftaleforslag.

BRANCHENYT
Læs også