Erhverv
BREAKING

Bilka og Føtex får kritik for populære plasticfigurer

Det er hyklerisk, når Salling Group fjerner tonsvis af plastic fra sine butikker og kort tid efter begynder at udlevere plasticlegetøj i stor stil, mener flere kunder.

Salling Group, der står bag Føtex, Bilka og Netto, bekræfter, at man under hele Mini Marked-kampagnen har modtaget klager over plastikforbruget. Foto: Jonas Olufson

Danmarks største dagligvarekoncern, Salling Group, har de seneste uger haft stor succes med sin kampagne ”Mini Marked”, hvor kunder kan få udleveret små plastfigurer af dagligvarer ved indkøb i Bilka og Føtex.

Men kampagnen møder nu også skarp kritik, skriver BT.

En lang række kunder kalder det nemlig hyklerisk, at Salling Group uddeler plasticlegetøj i stor stil, samtidig med at koncernen har slået sig op på at fjerne tonsvis af plastic fra sine butikker, bl.a. ved at stoppe salget af plasticservice og -sugerør.

»Jeg bliver sgu vred, når jeg ser Føtex pumpe plastic ud på den måde,« skriver Stine Jensen på Føtex’ Facebook-side, ifølge BT.

Salling Group, der står bag Føtex, Bilka og Netto, bekræfter, at man under hele Mini Marked-kampagnen har modtaget klager over plasticforbruget.

»Men her er der tale om legetøj, som man gerne skulle kunne lege med i lang tid, og der holder plastic bedre. Vi har den her kampagne, fordi vi gerne vil fremme legen med fysiske ting frem for en skærm, og vi har fået mange positive reaktioner. Men det er klart, at vi skal lære af det her,« siger Mads Hvitved Grand, pressechef i Salling Group, til BT.

Som om kritikken over plasticforbruget ikke var nok, brokker sure kunder sig også over, at samlemapperne til de små plasticfigurer af dagligvarer nu er udsolgt.

Mads Hvitved Grand erkender, at interessen har været for stor til, at dagligvarekoncernen har kunnet følge med.

BRANCHENYT
Læs også