Erhverv

Dansk burgerkæde storsatser - får første underskud i 12 år

Halifax Burgers vil være en landsdækkende kæde. Det kostede dyrt i 2018.

Ulrich Bøving Dehler var i 2007 med til at stifte Halifax Burgers, som vil være landsdækkende i 2020. Foto: Halifax Burgers

En varm sommer og en ambitiøs vækstplan blev i fjor dyr for den danske restaurantkæde Halifax Burgers.

For første gang siden Halifax Burgers åbnede sin første restaurant i 2007, er der således underskud i selskabet bag kæden, Ahn & Dehler Dining A/S, der driver kædens 12 restauranter.

Halifax Burgers
  • Halifax Burgers blev stiftet i 2007 af de to venner Ulrich Bøving Dehler og Peter Bækbo Ahn, der fortsat er ejere.
  • Ulrich og partnernes to koner, Sandra Bækbo Ahn og Thilde Bøving Dehler, er ligeledes en del af den daglige ledelse.
  • Navnet er taget fra den canadiske by, hvor de to CBS-studerende mødte hinanden på et udvekslingsophold.
  • Halifax startede med en restaurant på Frederiksborggade i København, men er siden vokset til 12 lokationer. Målet er at nå op på 20 restauranter i 2020.
  • Kæden fik tidligere i år en ny investor i form af Morten Christiansen, skandinavisk direktør for teleselskabet 3, som ligeledes er indtrådt som formand for bestyrelsen.
  • Restauranterne får hver dag varer fra et fælles centralkøkken, hvor alle ingredienser i burgerne, på nær oksekød og ost, bages og blandes fra bunden.

Tabet i 2018 lyder på 4,9 mio. kr. efter skat, fremgår det af et nyt regnskab. Underskuddet kaldes utilfredsstillende for selskabet, der har for vane at præsentere pæne overskud.

»Den lange sommer i 2018 betød nedgang i salg på størstedelen af vores restauranter. Kombineret med forudgående klargøring af organisationen til historisk høj vækst, samt åbningen af to restauranter i 2018, ramte sommeren os ekstra hårdt for året,« står der i regnskabet.

Halifax Burgers-selskabet skriver videre, at den »har taget konsekvensen af omstændighederne, igangsat en konsolidering af forretningen og ser et tilfredstillende resultat af indsatsen indtil videre« i 2019.

I efteråret 2018 lancerede Halifax Burgers en massiv vækstplan, der skal gøre kæden landsdækkende med 20 restauranter i 2020. I øjeblikket har Halifax Burgers 11 restauranter i og omkring København, mens der er én restaurant i Odense.

Væksten kan også aflæses i det nye regnskab ved, at antallet af fuldtidsmedarbejdere i 2018 voksede fra 117 til 137.

»Jeg forventer ikke noget videre prangende resultat i 2018, fordi vi netop har investeret så tungt og brugt så mange ressourcer på at lære op og komme i stand både administrativt og produktionsmæssigt til at bære den vækst, der kommer,« sagde Ulrich Bøving Dehler, adm. direktør i og medejer af Halixfax Burgers, i september til Ritzau Finans.

Ulrich Bøving Dehler er største aktionær i Halifax Burgers, hvis ejerkreds tæller en lille håndfuld personer.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også