Erhverv

Klimakrav ryster de danske landmænd

Den nye regering vil skærpe klimakravene til dansk landbrug. Landmand Nis Kristian Hjort mener, at politikerne har for travlt med at optræde som duksedrenge og ikke gennemtænker konsekvenserne af de nye regler.

Mælkeproducent Nis Kristian Hjort frygter, at nye klimakrav kommer til at ramme landbruget hårdt. Han advarer om, at en del af produktionen i værste fald kan lukke og flytte til lande, hvor udledningen af drivhusgasser er højere. Foto: Anders Brohus

»Det er fuldstændig katastrofalt og enormt populistisk, hvis politikerne nu indfører ekstra skrappe danske særregler for vores udledning af drivhusgasser,« råber landmand Nis Kristian Hjort.

Han er alarmeret over de klimaambitioner, som et politisk flertal har givet håndslag på skal gøre Mette Frederiksen (S) til statsminister, men det er ikke derfor, han råber. Det gør han for at overdøve malkekøerne, der brøler ind i hovedet på ham, mens han prøver at overskue konsekvenserne af, at en ny regering vil reducere Danmarks udledning af drivhusgasser med 70 pct. inden 2030. ..

BRANCHENYT
Læs også