Erhverv

Garnspinderiet Danspin køber nordengelsk konkurrent for et ukendt beløb

Garnspinderiet Danspin fra Ikast har overtaget en britisk konkurrent for et ukendt millionbeløb. Med i handlen følger 300 ansatte.

Danspin-hovedkvarteret i Ikast syner umiddelbart ikke af meget. Men Danmarks eneste garnspinderi omsætter årligt for mere end 300 mio. kr. Nu har virksomheden været på indkøbstur i England. Foto: PR/Danspin.

Danmarks eneste tilbageværende producent af uldgarn, Garnspinderiet Danspin, har dykket dybt i pengekassen og overtaget en engelsk konkurrent, Lawton Yarns Ltd., for et ukendt millionbeløb.

»Jeg er overbevist om, at opkøbet vil være med til at sikre begge virksomheder i de kommende år,« siger Lars Gantzel Pedersen, der overtog Danspin i 1997.

Siden er virksomheden blevet udviklet, så garnspinderiet, der leverer uldgarn til producenter af tæpper i hele verden, for længst har rykket hele produktionen af uldgarn til Litauen og Estland, men hovedkvarteret ligger fortsat i Ikast.

Sammen med Lawton Yarns bliver vi en endnu stærkere og attraktiv partner på et tæppemarked, hvor mange forretningsområder er i stor vækst.

Lars Gantzel Pedersen, indehaver og direktør i Danspin

Herfra styrer Lars Gantzel Pedersen tropperne, ligesom det er i den vestjyske by, at al salg, markedsføring og produktudvikling foregår.

Selv om der er hård kamp om kunderne, har Danspin vind i sejlene.

De seneste fem år har Danspin således øget salget med 20 pct. til 319 mio. kr., hvilket afstedkom et nettooverskud på 21,4 mio. kr. i det seneste regnskabsår, der sluttede med udgangen af september 2018.

Overskuddet kommer næppe som en overraskelse, idet Danmarks eneste tilbageværende garnspinderi de seneste fem år har landet et samlet overskud efter skat på 95,0 mio. kr., mens egenkapitalen har rundet 137 mio. kr.

Med købet overtager Danspin 300 ansatte på det mere end 100 år gamle Lawton Yarns, men selv om opkøbet sker som en del af den konsolidering, der pågår i branchen, fortsætter Lawton Yarns fra West Yourshire i det nordlige England, som en selvstændig enhed i Danspin.

Alligevel giver opkøbet god mening, lyder meldingen.

»Sammen med Lawton Yarns bliver vi en endnu stærkere og attraktiv partner på et tæppemarked, hvor mange forretningsområder er i stor vækst. De to virksomheder på begge sider af kanalen vil i fællesskab fortsætte med at investere i udvikling og effektivt,« siger Lars Gantzel Pedersen i en kommentar til opkøbet.

BRANCHENYT
Læs også