Serier

Franskejet bilfabriks fremtid i England afhænger af brexitaftale

Brexit - britisk farvel til EU
Boris Johnson, der er favorit til at overtage posten som partiformand for Tory-partiet, har erklæret, at Storbritannien vil forlade EU den 31. oktober - aftale eller ej. Foto: AP/Thierry Charlier

Den franske bilproducent PSA Group har advaret om, at selskabet kun vil producere sin nye model i Storbritannien, hvis det bliver et brexit med aftale.

Det skriver The Guardian.

Der er tale om bilmodellen Astra, der markedsføres under mærkerne Vauxhall og Opel, som vil blive produceret i Tyskland såvel som Ellesmere Port nær Liverpool, hvis et hårdt brexit undgås. Det udtalte PSA Group torsdag.

- Beslutningen om en bevilling til Ellesmere Port afhænger af den endegyldige skilsmisseaftale mellem Storbritannien og EU samt accepten af New Vehicle Agreement-aftalen, der er blevet forhandlet med handelsunionen Unite, sagde PSA Group ifølge The Guardian.

Advarslen fra PSA Group understreger den britiske bilindustris håb om en brexitaftale, således at forsinkelser og toldafgifter undgås. Hvert minuts forsinkelse vil ifølge The Society of Motor Manufacturers and Traders koste industrien 50.000 pund - knap 420.000 kr.

Hvis en brexitaftale gennemføres, vil PSA Group kunne beskæftige 1000 ansatte ved fabrikken i Ellesmore Port.

Boris Johnson, der er favorit til at overtage posten som partiformand for Tory-partiet, har erklæret, at Storbritannien vil forlade EU den 31. oktober - aftale eller ej.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS transportbranchen, hvor el fra vindkraft skal danne grundlag for nye brændselsformer til transportsektoren.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også