Erhverv

Storkunde vil købe dele af britisk stålgigant

Dele af British Steel kan være på vej i hænderne på Network Rail, der står for driften af en stor del af de britiske jernbaner.

Arkivfoto: AP

Storbritanniens næststørste stålproducent British Steel, der kollapsede for halvanden måned siden, kan være på vej mod en delvis genrejsning.

Ifølge det britiske medie Guardian har én af stålproducentens største kunder, Network Rail, budt på dele af British Steel i et forsøg på at holde stålproduktionen i live.

Statsejede Network Rail administrerer en stor del af jernbanenetværket i Storbritannien, og selskabet er derfor dybt afhængigt af British Steel. Det anslås, at op mod 97 pct. af de jernbaner, der i dag er udlagt i hele Storbritannien, er bygget med stål fra British Steel.

»Vi er kommet med et foreløbigt bud på nogle af de dele af British Steel, der er vigtige for vores jernbaner, selv om vores overvejende præference er, at der bliver fundet en køber til hele virksomheden,« udtaler Network Rail ifølge Guardian.

Flere bejlere til at overtage hele British Steel har dog også meldt sig på banen. Ifølge det britiske medie drejer det sig bl.a. om det indiske stålkonglomerat JSW og russiske Evraz.

British Steel blev sat under administration i slutningen af maj, efter at ejeren, Greybull Capital, forgæves havde forsøgt at sikre sig et nødlån på omkring 30 mio. pund fra den britiske regering.

Stålproducenten, hvis primære stålværk ligger i Scunthorpe i det østlige England, beskæftigede 4.500 medarbejdere, mens 20.000 job i forsyningskæden var koblet op på British Steel.

Årsagen til den økonomiske deroute skyldes bl.a. et svagt salg til de øvrige EU-lande, samt pundets nedtur siden brexit-afstemningen i 2016.

Også handelskrigen mellem USA og Kina har haft fatale konsekvenser for British Steel.

Læs også