Erhverv

Nordea-formand: Ny topchef skal fokusere på kunderne og toplinjen

Afløseren for Nordea-topchefen Casper von Koskull kommer til at skulle have fokus på kunderne for at levere den ventede toplinjevækst.

Casper von Koskull går på pension ved udgangen af 2020. Foto: Jessica Gow/AP

Afløseren for Nordea-topchefen Casper von Koskull, der går på pension ved udgangen af 2020, kommer til at skulle have fokus på kunderne for at levere den ventede toplinjevækst.

Det sagde Torbjörn Magnusson, bestyrelsesformand i Nordea, søndag i et interview ifølge Bloomberg News.

I interviewet gav bestyrelsesformanden udtryk for, at et Nordea, der leverer, er "en mere offensiv bank, samt en bank der tager markedsandele og øger sin lønsomhed".

Torbjörn Magnusson skyndte sig dog også at dæmpe forventningerne til den næste topchef ved at sige, at han "ikke forventer dramatisk, hurtig vækst", men at han venter "noget vækst".

I analytikerkorpset deler Antti Saari, analytiker hos OP Group i Finland, vurderingen af, at Nordea skal genvinde markedsandele - og at det gerne skal ske inden for de nøgleområder, der har at gøre med private og virksomheder.

- Den vigtigste opgave bliver at skabe vækstmomentum. Indtægterne er faldet i flere år, og det skal stoppes, sagde Antti Saari søndag ifølge Bloomberg News.

I en pressemeddelelse fortalte Nordea søndag, at bankens bestyrelse har igangsat en proces med at finde en afløser til Casper von Koskull. Når processen er afsluttet, vil den præcise tidsplan for overleveringen blive offentliggjort.

Casper von Koskull, der fylder 60 år i september 2020, har længe set udgangen af 2020 som et naturligt tidspunkt at lade sig pensionere efter en lang og aktiv karriere i bankverdenen.

Læs også