Erhverv

Lauritz.com henter ny topchef i EDC

Carsten Rysgaard er manden, der skal få auktionshuset tilbage på sporet.

Lauritz.com har fundet sin nye topchef. Foto: Lars Krabbe.

Auktionshuset Lauritz.com har efter over 750 dage uden fast topchef endelig fundet manden, der skal vende skuden efter flere år med store problemer og udskiftning på direktionsgangen.

Ved årsskiftet overtager Carsten Rysgaard, der i dag er adm. direktør i EDC-gruppen, roret. Det skriver business.dk.

De seneste mange måneder har finansdirektør Preben Vinkler Lindgaard og kommerciel direktør Thomas Steensgaard haft hænderne på rattet, men nu er der endelig fundet en permanent løsning.

Lauritz.com har igennem flere år kæmpet med underskud og høj gæld, men efter en omstrukturering af gælden tidligere på året, hvor hovedaktionær og stifter Bengt Sundström pantsatte sit franske vinslot Cháteau Vignelaure, ser man nu fremad. Og troen på den nye frontfigur er stor.

»Carsten kommer med en solid baggrund, både hvad angår ledererfaring fra en virksomhed med mange ligheder med Lauritz.com og fra sit engagement i digitale løsninger og kundeinteraktioner. Vi er overbeviste om, at Carsten vil bringe nyt momentum og bidrage med et stærkt kommercielt drive til udviklingen af Lauritz.com,« siger Bengt Sundstrøm i en meddelelse.

Der venter ifølge investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen en svær opgave foran den nye topchef, der skal have gang i væksten igen og opdatere auktionshusets forretningsmodel.

Carsten Rysgaard har tidligere været i bl.a. TDC, Berlingske Media og Den Blå Avis.

Læs også