Erhverv

Milliardærs luksusbilhus i stor fremgang

For fjerde år i træk er indtjeningen steget i Selected Car Leasing, der nu vil fordoble sine aktiviteter.

Torben Østergaard-Nielsen ejer Selected Car Group, der har en række forretningsområder. Heriblandt Europas måske fineste bilsamling. Foto: Joachim Ladefoged

Milliardæren Torben Østergaard-Nielsen kan tjene penge på andet end olie og shipping, hvor han har ellers har skabt sin store formue.

Den succesfulde erhvervsmand er således ved at skabe en kanonforretning på selskabet Selected Car Leasing, der tilbyder leasing af premiumbiler og sportsvogne.

Torben Østergaard Nielsen
  • Ejer af Selfinvest-koncernen, der ejer United Shipping & Trading Company og en række andre virksomheder.
  • Er blandt landets rigeste med en estimeret formue på over 6 mia. kr.
  • Shippinguddannet og har en HD i afsætning.
  • Blev i 1978 udnævnt til adm. direktør i H. Sommer's Eftf. Shipping, der i dag er blevet til United Shipping & Trading Company.
  • Blev i maj 2018 eneejer af Selected Car Group.

De seneste fire år er millionindtjeningen hvert år gået op, og i regnskabsåret 2018/2019 satte Selected Car Leasing rekord med et overskud efter skat på 6,3 mio. kr. En fremgang på knap 30 pct. i forhold til året forinden.

I 2018 blev Torben Østergaard-Nielsen i øvrigt bestyrelsesformand i og eneejer af leasingselskabet. Indtil da havde han delt ejerskabet med lensgreve Bendt Wedell og Selected Car Leasings stifter og direktør, Ulrik Larsen.

Netop Ulrik Larsen er meget tilfreds med rekordresultatet i 2018.

»Den samlede indsats har haft præcis den forudsete effekt og ført til en fordobling af biler på leasingkontrakter,« siger han i en pressemeddelelse.

Ved udgangen af regnskabsåret havde Selected Car Leasing 750 biler på leasingkontrakter. Men inden for kort tid forventes aktiviterne at blive fordoblet, og derfor skal medarbejderstaben øges, står der i pressemeddelelsen.

Selected Car Leasing er en del af Selected Car Group, der også består af Selected Car Investment og Selected Car Collection.

Førstnævnte er køb og salg af investeringsbiler, mens sidstnævnte er et eventhus, hvor Torben Østergaard-Nielsen inviterer gæster til at se sin bilsamling, der anses som Europas måske fineste.

Finans besøgte i 2018 den unikke bilsamling, der er lukket land for offentligheden.

Selected Car Investment og Selected Car Collection offentliggør ikke regnskaber, fordi der ikke findes særskilte selskaber for dem. I stedet hører de under Torben Østergaard-Nielsens koncern, Selfinvest.

Begge selskaber har dog sorte tal på bundlinjen, oplyses det i den nye pressemeddelelse.

Selected Car Group har luksuriøse bilhuse i Middelfart og Hellerup. Førstnævnte bilhus er i øjeblikket ved at blive udvidet.

Læs også