Erhverv

Per Tejs Knudsen mistede over 300 mio. på sit firmas børsnedtur

Det børsnoterede it-firma cBrains aktienedtur har kostet grundlæggeren store underskud de seneste år.

Per Tejs Knudsen grundlagte cBrain i 2002. Han er stadig topchef og storaktionær i it-selskabet. Foto: cBrain

I en årrække var it-firmaet cBrain Danmarks største børsraket. Aktiekursen steg med mere end 900 pct. fra 2014 til og med 2016.

Det gjorde på kort tid grundlæggeren, storaktionæren og topchefen, Per Tejs Knudsen, til en særdeles velhavende mand.

Per Tejs Knudsen
  • Født i 1959
  • Uddannelse: Civilingeniør fra DTU i 1982 og har desuden en HD i regnskab fra CBS i 1988
  • Karriere: Har stiftet it-virksomhederne PPU, Maconomy og cBrain i henholdsvis 1983, 1988 og 2002. Sidstnævnte virksomhed blev børsnoteret i 2006
  • Ejer selskabet Putega Holding, der er indehaver af omkring 45 pct. af aktierne i cBrain

Det er han sådan set stadig. Men i 2017 og 2018 er cBrain-aktien drattet, og det samme er størrelsen på Per Tejs Knudsens formue. Et nyt regnskab fra hans personlige holdingselskab viser et underskud efter skat på 191,6 mio. kr. i 2018.

Sammenlagt med tabet i 2017 er underskuddene i de to seneste år på mere end 300 mio. kr. Det har bragt egenkapitalen ned på 186,9 mio. kr.

Adspurgt om, hvorvidt cBrain-aktiens udvikling er årsagen til de store underskud hos Per Tejs Knudsen, forklarer hovedpersonen, at »det nok er et meget godt gæt«.

Dermed har han altså hånden ekstra meget på kogepladen og kan således virkeligt mærke på sin økonomi, hvis det går godt eller skidt for det selskab, han står i spidsen for.

Per Tejs Knudsen, der er kendt som en afslappet mand, som går på arbejde i hyttesko og fløjlsbukser, kan dog glæde sig over, at cBrain-aktien hidtil i 2019 er steget med næsten 60 pct.

Per Tejs Knudsen ejede ved udgangen af 2018 knap 45 pct. af aktierne i cBrain, der leverer standardiserede software-ydelser til især den offentlige sektor. Et sted, hvor der ellers i mange år var tradition for individuelle løsninger frem for standardløsninger.

En lang række ministerier, styrelser, kommuner og andre myndigheder er blevet kunder hos cBrain, der også har fået ordrer i lande som Tyskland og De Forenede Arabiske Emirater.

cBrain blev grundlagt i 2002 og børsnoteret i 2006.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS fødevarebranchen, hvor vi ser på fordel og ulemper i forhold til de en af de idéer, som forsøger at bygge verdens med avancerede fødevareprinter.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også