Erhverv

Ny radiokanal henter redaktionschef i provinsen

Tina Kragelund bliver redaktionschef for den nye landsdækkende Radio 4.

Arkivfoto: Colourbox

Når den nye FM4-kanal, Radio 4, går i luften den 1. november, bliver det med den 39-årige Tina Kragelund i spidsen. Det oplyser Radio 4 i en pressemeddelelse.

Den nyudnævnte redaktionschef, der bliver ansvarlig for kanalens nyheds- og aktualitetsstof, har beskæftiget sig med lokaljournalistik i mere end 10 år og har bl.a. en fortid som chefredaktør på Midtjydske Mediers fællesredaktion i Berlingske Media.

Senest kommer hun fra en stilling i DR som chef for den samlede nyhedsdækning i Vestdanmark.

»Det er en drøm for mig at skulle være med til at bygge en radiostation op fra bunden. For mig bliver det afgørende at sætte det hold af reportere og redaktører, som har lyst til at bryde med den gængse måde at lave nyheder på. Vi har mulighed for både at lave et stærkt indhold og formidle det på de platforme, som brugerne i vid udstrækning tager til sig i disse år,« siger Tina Kragelund.

Den administrerende direktør for den nye public service-kanal, Anne-Marie Dohm, er glad for at kunne byde Tina Kragelund velkommen om bord.

»Det betyder meget for radioens profil at have en nyhedschef som Tina Kragelund om bord. Hun ved, hvad det vil sige at sætte en væsentlig dagsorden, der har udspring i borgernes tilværelse og oplevelse af verden - uanset om det handler om behandlingen på sygehusene, kvaliteten af vores drikkevand eller servicen i kommunen,« udtaler hun.

Det er et konsortium bestående af bl.a. Jysk Fynske Medier, Sjællandske Medierog Nordjydske Medier, der har fået sendetilladelsen til den nye FM4-kanal, og de overtager den fra Radio24syv.

Tina Kragelund starter i sit nye job 1. oktober. Den nye radiokanal får hovedsæde i Århus og der skal i alt ansættes omkring 30 redaktionelle medarbejdere og værter.

BRANCHENYT
Læs også