Erhverv

»Skilsmissernes Godzilla er gennemført«: Hun er nu verdens fjerde rigeste kvinde

MacKenzie Bezos modtager 250 mia. kr. af sin eksmand, Amazon-ejeren Jeff Bezos.

Fredag aften gjorde en dommer i Washington skilsmissen mellem Jeff og MacKenzie Bezos officiel. Foto: AP/Evan Agostini

Nu er det officielt. MacKenzie og Jeff Bezos er blevet skilt efter 25 års ægteskab.

Det skriver nyhedsmediet Bloomberg, efter en dommer i Washington fredag aften underskrev de endelige skilsmissepapirer.

Bruddet, som advokat Peter Walzer overfor Bloomberg har kaldt »skilsmissernes Godzilla,« blev annonceret i januar og kommer til at koste den 55-årige Amazon-ejer, Jeff Bezos, 4 pct. af sin aktiepost i den verdensomspændende virksomhed, som han skal betale til sin nu forhenværende kone.

Hun bliver dermed godt 250 mia. kr. rigere og stryger direkte ind som nummer 23 på listen over verdens rigeste personer og bliver desuden verdens fjerde rigeste kvinde.

Selvom der har været mange milliarder på spil i den omtalte skilsmisse, så tyder meget på, at parret er kommet forholdsvist fredeligt ud af ægteskabet.

Tidligere på ugen underskrev de sammen en plan for forælremyndigheden over deres børn, og den 49-årige MacKenzie Bezos skrev i et tweet tilbage i april, at hun var taknemmelig over, at parret havde formået at støtte hinanden i afviklingen af deres ægteskab, og at hun så frem til at fortsætte deres relation som forældre og venner.

Hun skrev desuden, at hun ville give sin mand alle sine aktiver i Washington Post og rumfartsvirksomheden Blue Origin.

»Jeg er glad for at kunne overdrage alle mine interesser til ham i Washington Post og Blue Origin samt 75 pct. af vores Amazon aktier plus stemmeret over min andel, for at støtte hans fortsatte bidrag til holdene bag disse fantastiske virksomheder.«

MacKenzie Bezos har desuden underskrevet en såkaldt "giving pledge," der forpligter hende til at donere mindst halvdelen af sin nye formue til velgørenhed.

Selvom skilsmissen officielt er både den største og den dyreste nogensinde, så forbliver Jeff Bezos verdens rigeste mand.

Det anslås, at han er god for omkring 775 mia. kr., som han primært har tjent på sin milliardvirksomhed og verdens største netbutik, Amazon.

BRANCHENYT
Læs også