Erhverv

Rigspolitiet påpeger et paradoks: Farligt for folk på løbehjul at overholde loven

Folk på løbehjul skal opføre sig som cyklister i trafikken. Men det er i praksis meget vanskeligt, lyder det fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og en række folk på løbehjul, som Jyllands-Posten mødte i Aarhus.

Rikke Speedtsberg og Pernille Nyborg er på vej til Grøn Koncert på udlejningsløbehjul. Det er første gang, at de kører på dem. Foto: Morten Zahle Philip Klostergaard har købet sig eget elløbehjul. Det er nemt at komme rundt på, mener han. Jeppe Salsø og Benjamin Dalsgaard, begge 18 år og fra Odder, synes, at det er megasjovt at køre på elløbehjul, men potentielt kan det være farligt, mener de.

Pernille Nyborg og Rikke Speedtsberg er med 20 km/t. på vej op ad Langelandsgade i Aarhus. De krydser Ringgaden ved Stakladen og fortsætter op mod Stjernepladsen, hvor de drejer til venstre – uden at række hånden ud.

Målet er Grøn Koncert. Det er lørdag, og det er første gang, at de to 21-årige studerende har prøvet at leje elløbehjul. Men hvorfor ikke tage chancen, når folk står i lange køer ved busstoppestederne i midtbyen for at komme til koncert?..

BRANCHENYT
Læs også