Erhverv

Mercedes kan parkere sig selv

Ved hjælp af en app skal bilerne kunne parkere sig selv og finde tilbage til ejeren med et tryk på en mobiltelefon.

Mercedes og Bosch har fået godkendt et automatisk parkeringssystem, hvor føreren af bilen får sin bil parkeret via en app på mobilen. Foto: Daimler.

Daimler og Bosch har fået de tyske myndigheders godkendelse til en automatisk parkeringsfunktion uden, at der er en person i bilen.

Det skulle dermed være den første fuldautomatiske og førerløse parkeringsfunktion, der bliver godkendt i verden, skriver techcrunch.com.

»Myndighedernes beslutning viser, at innovationer som automatiseret parkering bliver mulig i Tyskland som det første land. Kørsel og parkering uden fører er vigtige byggesten for fremtiden på dette område,« lyder det fra Bosch-bestyrelsesmedlem Dr. Markus Heyn i en udtalelse.

Systemet skal kunne betjenes via en app på en mobiltelefon og gøre det langt nemmere og hurtigere at få afviklet parkering i eksempelvis garager og parkeringshuse.

Når man ankommer til et parkeringshus, skal man kunne stå ud af bilen og få den parkeret via sin app. Systemet får bilen til selv at køre hen til en ledig plads og parkere bilen. Når man skal hente bilen gentages proceduren bare i modsat orden.

Mercedes’ moderseskab Daimler og Bosch har arbejdet på systemet siden 2015, og systemet har været afprøvet siden 2017 i den garage, der hører til Mercedes-Benz Museum i Stuttgart.

For at systemet virker, skal der indstalles sensorer i parkeringsområdet, der kan arbejde sammen med bilens system.

Læs også