Erhverv

Tidligere Audi-topchef tiltalt for bedrageri

Rupert Stadler er sammen med tre andre blevet tiltalt i forbindelse med "dieselskandalen" og brug af snydesoftware.

Den tidligere Audi-chef Rupert Stadler, der her ses i 2015 ved præsentationen af en Audi R8 V10, er blevet tiltalt for bedrageri i forbindelse med dieselskandalen i Tyskland.  (AP Photo/Laurent Cipriani) Foto: AP/ Laurent Cipriani

Anklagemyndigheden i München har onsdag oplyst, at Audi’s tidligere bestyrelsesformand Rupert Stadler og tre andre er blevet tiltalt for bedrageri, dokumentfalsk og ulovlig reklame.

Sigtelserne er rejst i forbindelse med, at over 430.000 biler af mærkerne Audi, VW og Porsche blev produceret med software, som skulle narre myndigheders målinger af udstødningsgasser, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge pressemeddelelsen fra anklagemyndigheden er tre af personerne tiltalt for at udvikle motorer til de tre bilmærker, som var udstyret med en vildledende software.

Softwaren kunne ”opdage”, når motoren blev udsat for en test og derefter reducerede den udslippene i forhold til virkelighedens værdier ved normal kørsel.

Det gav bedre miljøtal, og de berørte modeller blev solgt i stor stil og markedsført som værende bedre for miljøet, end de i virkeligheden var.

Rupert Stadler er tiltalt for, at han fra slutningen af september 2015 havde kendskab til manipulation af data, men alligevel fortsatte med at sanktionere salget af de berørte modeller.

Bilerne er især solgt i USA og Europa.

Rupert Stadler kalder sig i dag blot forretningsmand. Han blev anholdt i juni 2018 og var frihedsberøvet frem til oktober 2018. Den 2. oktober sidste år fratrådte han i koncernen.

BRANCHENYT
Læs også