Erhverv

Vestas-konkurrent med milliardunderskud: Ordrer og omsætning steg

Stort underskud på fremstillingen af vindmøller tynger General Electric. Foto: AP Photo/John Minchillo

Amerikanske General Electric, som inden for vindmøller er en stor konkurrent til Vestas, kom ud af andet kvartal med et stort underskud inden for sin forretning for vedvarende energi.

I de tre måneder frem til udgangen af juni gav det segment, som primært udgøres af fremstilling af vindmøller, et underskud på hele 184 mio. dollar, svarende til 1,2 mia. kr.

Det viser onsdagens regnskab fra den amerikanske teknologikoncern.

Af årsager til underskuddet peger selskabet blandt andet på joint venture-konsolidering, udfordrende projekteksekvering i Asien-Stillehavsområdet, øgede R&D-investeringer, toldsatser samt prisudviklingen.

Det kompenseres delvist af omkostningsproduktivitet og stærk volumen, tilføjer GE i regnskabet.

Den stærke volumen, som selskabet taler om, afspejler sig i omsætningen, som i perioden er steget med 26 pct. til 3,6 mia. dollar. Det dækker over levering af en møllekapacitet på 2257 megawatt mod 1039 megawatt i andet kvartal sidste år.

Landvindmøller gav en omsætning på 2,4 mia. dollar og udgør dermed godt 65 pct. af den samlede omsætning i den vedvarende energiforretning. Resten udgøres af netværksløsninger, samt hydroenergi og havvindmøller.

Ordreudviklingen er også et positivt islæt i regnskabet, da ordrerne inden for den del af forretningen viser en stigning på 35 pct. til 3,7 mia. dollar.

I andet kvartal modtog GE bestillinger af 984 møller mod 320 møller i samme periode året før, og målt i kapacitet steg ordrerne til 2670 megawatt fra 1032 megawatt.

Det er en fremgang, der er drevet af salg af landmøller til det amerikanske marked, hvor også Vestas og Siemens Gamesa i øjeblikket oplever gyldne tider.

Læs også