Erhverv

Londons store lufthavn gør klar til strejke fra mandag

Et flertal af omkring 4000 ansatte i Heathrow har med stort flertal stemt nej til lønstigning på 7,3 procent.

Tusinder af ansatte i Heathrow-lufthavnen har varslet strejke mandag og tirsdag, medmindre det lykkes parterne at forhandle sig frem til en aftale i weekenden. (Arkivfoto) - Foto: Luke Macgregor/Reuters

Heathrow-lufthavnen ved London har aflyst 172 planlagte flyvninger mandag og tirsdag. Det skyldes, at tusinder af medarbejdere har varslet strejke.

Det oplyser lufthavnen lørdag, skriver nyhedsbureauet AP.

Luftfartsselskaberne er blevet bedt om på forhånd at sammenlægge nogle af deres afgange og ombooke de passagerer, der skulle have været med de aflyste afgange.

Passagerer opfordres til at kontakte luftfartsselskaberne eller se på selskabernes hjemmeside, om deres fly til eller fra Heathrow skulle være ramt.

Hos SAS følger man situationen tæt, men luftfartsselskabet kan endnu ikke bekræfte, om de planlagte flyvninger til og fra Heathrow bliver aflyst mandag og tirsdag.

Hvis man har en billet med SAS fra Heathrow mandag eller tirsdag, tilbyder SAS kunderne at ombooke deres billet gratis.

- Hvis man skal fra Heathrow med SAS, tilbyder vi kunderne at ændre deres billet gratis. Så kan de flyve fra Heathrow en anden dag end mandag og tirsdag, siger Tonje Sund, der er pressemedarbejder i SAS.

- Det er muligt, at vi kommer til at aflyse fly til og fra Heathrow, men det er stadig for tidligt at sige, om det sker. Vi følger situationen tæt. Man kan holde sig opdateret og finde flere informationer om ombooking af billetten på vores hjemmeside, tilføjer hun.

Sikkerhedstjek er noget af det, der kommer til at tage længere tid i Heathrow. Lufthavnen opfordrer derfor også passagerer til at komme i god tid.

Strejken ventes at ramme ekstra hårdt, fordi den kommer inden for skolernes sommerferie. Det betyder, at mange briter og andre europæere rejser udenlands.

De lufthavnsansatte i fagforeningen Unite har afvist et tilbud fra Heathrows ledelse om en lønstigning på 7,3 procent.

Efter lange forhandlinger i de sene nattetimer mødes repræsentanter for fagforeningen igen lørdag med Heathrows ledelse for at forsøge at finde en løsning.

/ritzau/

Læs også