BREAKING

Dansk tøjmærke skifter topchef efter 30 år

Tøjmærket Bertoni har fået ny ledelse og kapital. Mangeårig direktør fra stifterfamilien får ny rolle.

Bertoni driver en række butikker i Danmark og Norge. Foto: Mick Kristensen

Det danske herretøjsmærke Bertoni, der blev grundlagt i 1972, skal nu for første gang ledes af en person uden for stifterfamilien.

Klavs Breckling, søn af grundlægger Palle Breckling, er således trådt tilbage fra stillingen som adm. direktør i Bertoni efter 30 år. I stedet skal han nu arbejde i en rolle, hvor han sikrer Bertonis forsyningskæde og gode relationer til tøjmærkets leverandører.

»Min nye rolle kræver meget rejseaktivitet, og derfor kan jeg ikke samtidig have ansvaret for den daglige drift af Bertoni. Mit job bliver at bibeholde vores gode samarbejde med leverandørerne, for det skaber gode produkter, som så skaffer gode kunder. Derudover vil jeg fortsætte med at udbygge vores fokus på bæredygtighed,« fortæller Klavs Breckling.

Selvom Klavs Breckling træder ud af Bertonis ledelse, beholder han sin minoritetsejerandel i virksomheden.

Tøjmærket har nu ansat den garvede modemand Bent Birger Rasmussen som ny topchef. Han har i lidt over et år siddet i Bertonis advisory board.

Derudover har Bertoni ansat Dennis Nymann som ny finansdirektør. Han kommer fra en stilling hos revisionsfirmaet PwC.

Ifølge Lars Jørgensen, bestyrelsesformand i Bertoni og partner i tøjmærkets hovedaktionær, kapitalfonden Vektor Kapital, er man i bestyrelsen og ejerkredsen blevet enige om den nye ledelseskonstellation.

»Der har været behov for nye ressourcer i ledelsen, samtidig med, at vi kan bruge Klavs Brecklings evner i en ny stilling. Det hele skal gerne resultere i, at vi kan få mere gang i eksporten og grossistdelen af forretningen. Især i Tyskland, hvor vi satser meget,« siger han.

I forbindelse med den nye ledelse i Bertoni har ejerkredsen skudt 7,5 mio. kr. ind i kapitalforhøjelse, mens der er lavet et ansvarligt lån på mellem 10 og 15 mio. kr.

Bertoni driver en række butikker i Danmark og Norge, ligesom tøjmærket er til stede på det tyske marked. Bertoni har de seneste år kæmpet med underskud og led senest i 2018 et tab på omkring 700.000 kr.

Ifølge det seneste regnskab var der 79 fuldtidsbeskæftigede ansatte i Bertoni.

BRANCHENYT
Læs også