Erhverv

Treparten, der er dømt til at fejle

Tidligere tilbagetrækning var Socialdemokratiets store slagnummer i valgkampen. Torsdag mødes regeringen med fagbevægelsen og arbejdsgiverne for at tale om det, men mødet lader til at være dømt til at mislykkes fra starten.

Trepartsforhandlinger er en større omgang, hvor regeringen sætter sig sammen med arbejdsmarkedets parter som her i 2017 for at løse store udfordringer. Tidligere tilbagetrækning var set som en sådan, men meget tyder på, at det ikke bliver med parternes medvirken, at regeringen kan komme i mål. 
Arkivfoto: Jens Dresling

Torsdag kl. 10.00 mødes statsminister Mette Frederiksen og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med repræsentanter fra Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Arbejdsgiverforening for at se på, hvordan Socialdemokratiets altoverskyggende valgløfte – en tidligere tilbagetrækning – kan komme i stand.

Emnet bliver fulgt nøje, ikke mindst fra fagbevægelsens kernetropper, hvor syv ud af ti lokalformænd mener, at netop løftet om en tidligere pensionsalder er et kardinalpunkt, som regeringen skal levere på...

Læs også