Erhverv

Haldor Topsøes indtjening brager frem

Haldor Topsøe øgede driftresultatet 27 pct. i første halvår.

Haldor Topsøes teknologi og katalysator bruges bl.a. på raffinaderier. Foto: Haldor Topsøe

Haldor Topsøe hæver forventningerne en smule til 2019, efter at driftsindtjeningen steg mere end ventet i første halvår på trods af handelskrig og sanktioner.

Topsøe, der laver katalysatorer til hovedsageligt kemikalie- og raffinaderiindustrien, tjente 375 mio. kr. før renter og skat (ebit) i årets seks første måneder, når der renses fra engangsgevinster fra bl.a. salg af jord.

Det er en fremgang på 27 pct. sammenlignet med samme periode i fjor, mens omsætningen steg 5 pct. (løftet 3 pct. af en stærkere dollar).

»Resultatet reflekterer, at kunderne henvender sig til Topsøe for stærke kommercielle løsninger til de udfordringer, som skrappere miljøkrav giver,« siger Bjerne S. Clausen, Topsøes adm. direktør, i en meddelelse.

Topsøe har kæmpet med stillestående vækst og mindre prangende lønsomhed i en årrække, men halvårsregnskabet peger i den rigtige retning for Topsøe-familiens selskab, der tidligere på året solgte 30 pct. af firmaet til den institutionelle investor Temasek fra Singapore.

På længere sigt er målet en børsnotering, og her har flere kilder med indgående kendskab til Haldor Topsøe peget på, at der er plads til forbedringer i den ingeniørtunge virksomhed, som har et hav af patenter, men ikke altid har haft lige let ved at forløse det kommercielle potentiale.

Mens Haldor Topsøe i forbindelse med regnskabsmeddelelsen for første halvår - som kun består af udvalgte nøgletal - fastholder forventningen om en omsætning på 5,4-5,7 mio. kr. i år, ventes driftsmarginen (ebit) at lande på 12-14 pct. mod tidligere 11-13 pct.

»Jeg er overbevist om, at de vil fortsætte med at se vores R&D-pipeline producere effektive løsninger til nogle af verdens mest presserende udfordringer i de kommende år,« siger Bjerne S. Clausen.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også